Υπάρχει τεράστια ποικιλία εξειδικευμένων serums που αντιμετωπίζουν κάθε ανάγκη μας, όπως ενυδάτωση, αντιγήρανση, καταπολέμηση των δυσχρωμιών, σύσφιξη, λάμψη, ενδυνάμωση, εξυγίανση κ.ά. προσφέροντας εντυπωσιακά και γρήγορα αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την ενυδατική / αντιγηραντική κρέμα.

Ποια σύνθεση serum να επιλέξουμε…

Στη δεκαετία των 30

Η φυσική άμυνα και η αναγέννηση της επιδερμίδας επιβραδύνονται, ενώ παράλληλα τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο γρήγορα. Χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι οι λεπτές γραμμές και οι πρώτες ρυτίδες, το θαμπό δέρμα μετά από μια κουραστική ημέρα, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Ενας αντιοξειδωτικός ορός, πλούσιος σε βιταμίνη C και ενυδατικά συστατικά, προλαμβάνει, καθυστερεί και επιδιορθώνει τα σημάδια γήρανσης, ενώ παράλληλα προσφέρει άμεση λάμψη, ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και προστασία από τις καθημερινές περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Στη δεκαετία των 40

Καθώς διανύουμε αυτή τη δεκαετία, η παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος μειώνεται δραματικά.

Ταυτόχρονα η απώλεια σφριγηλότητας κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες. Γι’ αυτό εισάγουμε στην περιποίησή μας έναν αντιγηραντικό ορό με υαλουρονικό οξύ και δραστικά συστατικά ανάπλασης, όπως ρετινόλη, γλυκολικό οξύ, φυτικό κολλαγόνο και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως η ρεσβερατρόλη, που ενισχύουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και διεγείρουν τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Στη δεκαετία των 50

Οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μας έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις και στο δέρμα μας. Ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων φθίνει δραματικά, η ξηρότητα και η αφυδάτωση εντείνονται, το πάχος της επιδερμίδας μειώνεται. Επιπλέον παρατηρούμε απώλεια όγκου, ελαστικότητας, αύξηση των πτυχώσεων, βαθιές ρυτίδες και χαλάρωση.

Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε έναν εξειδικευμένο ορό πλούσιο σε:

  • Λιπαρά οξέα και σύμπλοκα που διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου και την παραγωγή φυσικών ελαίων και αναδομούν την πυκνότητα της επιδερμίδας.
  • Υαλουρονικο οξυ μικρού και μεγάλου μοριακού βάρους για ενυδάτωση και αντιγήρανση.
  • Ρετινόλη που δρα ενάντια στα σημάδια γήρανσης και φωτογήρανσης.
  • Βιταμίνη Ε που δυναμώνει το δέρμα κατά της ορμονολογικης γήρανσης.