Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εξερευνήσουν, να χτίσουν, να δημιουργήσουν ή απλώς να χαλαρώσουν στην ύπαιθρο, όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός. Ακολουθούν μερικές εύκολες προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης στην πίσω αυλή του σπιτιού σας:

Θερινό θέατρο

Δώστε έμπνευση στα παιδιά σας για ένα ευφάνταστο παιχνίδι με αυτές τις κουρτίνες θεάτρου, που δεν ράβονται.

How to: Θα χρειαστείτε 6 μέτρα κόκκινη λινάτσα, ένα σκοινί για άπλωμα και κρίκους για κουρτίνες. Κόψτε το ύφασμα σε δύο κομμάτια μήκους 3 μέτρων. Διπλώστε περίπου 12″ προς τα κάτω στη μία άκρη κάθε κομματιού λινάτσας και στερεώστε τους κρίκους στη διπλωμένη άκρη, σε ίση απόσταση μεταξύ τους (χρησιμοποιήσαμε επτά δαχτυλίδια ανά κουρτίνα). Περάστε τους κρίκους στη γραμμή σας και μετά στερεώστε τη γραμμή ανάμεσα σε δύο δέντρα. Κάντε τις κουρτίνες να τοποθετούνται και να κατεβαίνουν εύκολα.

Μικροί οικοδόμοι

Οι μικροί οικοδόμοι θα απολαύσουν έναν χώρο παιχνιδιού με χαλίκια για τα φορτηγά και τα οχήματα κατασκευής τους.

How to: Για ένα λάκκο 4’x5′ χρησιμοποιήστε πέντε σάκους 22 κιλών με χαλίκι σε μέγεθος μπιζελιού και περιφράξτε τον χώρο παιχνιδιού με μεγάλες πέτρες και ξύλο. Προσθέστε μικρές ξύλινες σανίδες για ράμπες, καθώς επίσης και κομμένα κλαδιά αλλά και μπαστούνια για να χτίζουν τα παιδιά.

Η ζούγκλα του Ταρζάν

Αυτή η εναλλακτική σε μια παραδοσιακή κούνια επιτρέπει στα παιδιά να στρίβουν και να ταλαντεύονται από ένα ψηλό κλαδί δέντρου.

How to: Θα χρειαστείτε ένα τιμόνι ποδηλάτου, έναν ξύλινο πείρο ⅞» κομμένο σε μήκος 11″ και ένα νάιλον σχοινί αναρρίχησης βαρέως τύπου από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών. Τοποθετήστε την κούνια αρκετά ψηλά ώστε το παιδί σας να την φτάνει με τεντωμένα τα χέρια.

Αγώνες… ιστιοπλοΐας

Τα παιδιά μπορούν να αγωνιστούν με χειροποίητα καραβάκια σε πίστες φτιαγμένες από μακαρόνια κολύμβησης με τρύπα, κομμένα στη μέση.

How to: Χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο και έναν χάρακα για να σχεδιάσετε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος κάθε μακαρονιού. Σε κάθε άκρο, τυλίξτε μια μεζούρα γύρω από την περιφέρεια για να βρείτε τη μέση. Σχεδιάστε μια δεύτερη ευθεία γραμμή κάτω από την άλλη πλευρά του μακαρονιού. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε τα μακαρόνια κολύμβησης σε δύο ίσα μέρη. Για να φτιάξετε ιστιοπλοϊκά: Κόψτε 1″ από την άκρη ενός μακαρονιού. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε αυτό το δαχτυλίδι στη μέση και στη συνέχεια κόψτε το σε σχήματα σκαφών. Κόψτε το κάτω μέρος του σκάφους ώστε να είναι επίπεδο. Φτιάξτε τα πανιά με κολλητική ταινία και οδοντογλυφίδες.

Μικροί σεφ

Μετατρέψτε ένα παλιό ντουλάπι, ράφι ή βιβλιοθήκη σε μια υπαίθρια κουζίνα για να ανακατεύετε λασπόπιτες, παρφέ τριφυλλιού και άλλα… επιδόρπια με βάση τη φύση.

How to: Χρησιμοποιείστε τα κουβαδάκια παραλίας, μερικές αλουμινένιες φόρμες μαγειρικής και παλιά μπιμπερό για να εξοπλιστείτε φθηνά με σκεύη, μεζούρες, κουτάλια, κ.λ.π. Tip: Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό για την ανάμειξη της λάσπης και το ξέπλυμα των σκευών, ώστε να μην χρειαστείτε λάστιχο.