Υλικά
90 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
120 ml ελαιόλαδο
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα φύλλα βασιλικού στο μπλέντερ μαζί με το κουκουνάρι.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα μας και να διαλυθεί τελείως ο βασιλικός. Στο τέλος βάζουμε την παρμεζάνα.
4. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
5. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκα φύλλα βασιλικού και έξτρα κουκουνάρι.