Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το πατάρι ανοίγει και τα χειμερινά ρούχα όλης της οικογένειας προσγειώνονται στις ντουλάπες. Όμως, αν για εμάς το φθινόπωρο μεταφράζεται σε μια επανένωση με τα αγαπημένα μας κομμάτια, τα παιδιά μας σπανίως μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξανά τα περσινά τους ρουχαλάκια. Γεγονός που δημιουργεί πάντα ένα μικρό άγχος στους γονείς.

Ψυχραιμία. Η αγορά μιας ολόκληρης γκαρνταρόμπας από την αρχή (ή περίπου), αποτελεί μεν μια πρόκληση, μπορεί όμως να γίνει και ιδιαίτερα ευχάριστη, αν ξέρουμε πού και τι να αναζητήσουμε. Και το κόστος αυτών των μαζικών αγορών μπορεί να συγκρατηθεί χαμηλά, αν ακολουθήσουμε τη σωστή στρατηγική – αλλά και αν επιλέξουμε για τις αγορές μας ένα brand που μας προσφέρει ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής, όπως τα Mayoral, με τα ποιοτικά υφάσματα και τον όμορφο σχεδιασμό τους.

Ξεκινάμε με σχέδιο

Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού μας, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστούμε πριν ξεκινήσουμε τις αγορές είναι… χαρτί και μολύβι. Αρχίζουμε καταγράφοντας τα είδη που μας λείπουν, συγχαίρουμε τον εαυτό μας που σκεφτήκαμε να αγοράσουμε ορισμένα πράγματα σε μεγαλύτερο μέγεθος την προηγούμενη χρονιά και ταξινομούμε σε σειρά προτεραιότητας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι θα έχουμε όλα τα απαραίτητα πριν ο καιρός αλλάξει για τα καλά, χωρίς να παρασυρθούμε σε σπατάλες.

Σπάμε τους μύθους

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν πριν προλάβουμε να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας – και αυτό κάνει πολλούς γονείς να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να προμηθεύονται πολλά ρούχα κατώτερης ποιότητας, μιας και ούτως ή άλλως δεν θα φορεθούν για πολύ καιρό. Όμως από τη μια πλευρά, η ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα απαιτεί ποιοτικά υλικά και από την άλλη η τάση των μικρών μας να λερώνονται κάθε δέκα δευτερόλεπτα (με πρόχειρους υπολογισμούς) μεταφράζεται σε πολλές, μα πολλές πλύσεις για το κάθε ρούχο. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε ενδύματα υψηλών αντοχών.

Η καλύτερη λύση είναι η επιλογή ευέλικτων ρούχων, σχεδιασμένων ώστε να συνδυάζονται εύκολα, όπως αυτά που βρίσκουμε στη νέα συλλογή της Mayoral για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022. Με αυτό τον τρόπο, κάθε ρούχο μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλαπλά outfits, κι εμείς να εστιάσουμε στη σύνθεση και τη λειτουργικότητά τους. Η ηγετική μάρκα στην παιδική ένδυση στην Ιβηρική χερσόνησο – και μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες παιδικής μόδας στην Ευρώπη – προσθέτει στα ποιοτικά υφάσματα τεχνικές και υλικά που σέβονται το περιβάλλον και δημιουργεί μια πλήρη γκάμα από ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια, προσφέροντας την καλύτερη σχέση ποιότητας, μόδας και τιμής στην αγορά.

Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα ρουχαλάκια όχι μόνο θα αντέξουν τη «θητεία» τους κοντά στο μικρό μας ζιζάνιο, αλλά και ότι όταν δεν θα του κάνουν πια, θα είναι εξίσου εντυπωσιακά και στον επόμενο μπόμπιρα.

.

Βάζουμε το νεογέννητο στα μαλακά

Σε γενικές γραμμές, τα πράγματα είναι ευκολότερα όταν ψωνίζουμε για ένα μωρό, σε σχέση με ένα νήπιο ή ένα παιδί σχολικής ηλικίας. Εδώ, προέχει η πρακτικότητα, η υφή των υλικών, αλλά και το δικό μας προσωπικό γούστο, μιας και θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι το ίδιο το παιδί να εκφράσει άποψη για τη γκαρνταρόμπα του.

Στη συλλογή Newborn της Mayoral θα βρούμε βρεφικά ρούχα για κάθε περίσταση από πολύ μαλακά υφάσματα, όπως το βελούδο και το βαμβάκι, που θα προσφέρουν στο μωρό μέγιστη άνεση. Πέρα από τις φόρμες εξόδου, τα φορμάκια και τα κορμάκια (που ποτέ δεν είναι αρκετά), εκεί θα βρούμε και μοναδικούς πλεκτούς οδηγούς και οδηγούς από ύφασμα φούτερ, μια μοναδική χριστουγεννιάτικη συλλογή, υπνόσακους, νεσεσέρ, κουβέρτες, τσάντες και τσαντάκια, σακίδια πλάτης και πετσέτες. Δεν παραλείπουμε μια ματιά και στη συλλογή-κάψουλα Puzzle, που περιλαμβάνει κομμάτια σχεδιασμένα για να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

.

Διευκολύνουμε το νήπιο

Όλη την ημέρα τρέχει, παίζει, κυλιέται στα πατώματα και… διεκδικεί πρωτοβουλίες. Για να είναι σε θέση να αδράξει κάθε ευκαιρία για πειραματισμό, αλλά και για να το βοηθήσουμε στις προσπάθειές του να γίνει ανεξάρτητο – κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση του γιογιό του – είναι σημαντικό να επιλέγουμε ρούχα από μαλακά υλικά, που δεν εμποδίζουν την κίνησή του και ανεβοκατεβαίνουν με ευκολία.

Στην κοριτσίστικη και την αγορίστικη συλλογή της Mayoral θα βρούμε ακριβώς αυτά που ψάχνουμε, και μάλιστα στις πλέον stylish εκδοχές τους. Κοτλέ, ελαστικό συνθετικό δέρμα και ζακάρ κυριαρχούν στις επιλογές για τις μικρές μας πριγκίπισσες, με fashionable γραμμές – όπως τα slouchy τζιν – να κάνουν ακόμη και τα πιο casual outfits ενδιαφέροντα. Στην αγορίστικη συλλογή συναντάμε επιρροές από τους φυσικούς χώρους και το urban περιβάλλον, πόλο και πουλόβερ, αλλά και skater πουκάμισα και tie-dye για επιπλέον νότες φρεσκάδας. Και στη συλλογή-κάψουλα Brothers ανακαλύπτουμε είδη που συνδυάζονται μεταξύ τους θεματικά και χρωματικά, ξεκινώντας από το μέγεθος 2, δίνοντας στα αδερφάκια διαφορετικών ηλικιών την επιλογή να ντυθούν με παρόμοιο τρόπο.

Ζητάμε τη γνώμη τους

Τα μικρά μας αρχίζουν να διαμορφώνουν το προσωπικό τους γούστο από πολύ, μα πολύ νωρίς. Το βλέπουμε κάθε φορά που αρνούνται πεισματικά να φορέσουν ένα μπλουζάκι ή ξετρελαίνονται στη σκέψη μιας φούστας ή ενός παντελονιού. Η καλύτερη στρατηγική για να είμαστε όλοι εξίσου χαρούμενοι με τις αγορές μας, είναι να ξεχωρίσουμε τρεις-τέσσερις επιλογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ηλικίας τους, κι έπειτα να τα αφήσουμε να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτές τα ρούχα που τους αρέσουν περισσότερο.

Αποκλείεται να μην βρουν κάτι που να εκφράζει την προσωπικότητά τους στον ατέλειωτο κατάλογο της Mayoral. Εκεί κρύβονται κοριτσίστικα ρούχα σε ανοιχτό μπεζ, πράσινο και μπλε του ωκεανού και ροδί, αλλά και σε γήινες και ροζ αποχρώσεις, με εντυπωσιακές στάμπες και μινιμαλιστικά prints, διαδραστικά χαρακτηριστικά και πρωτότυπες απεικονίσεις και μοτίβα, αλλά και αγορίστικες επιλογές με ενδιαφέρουσες στάμπες και διάφορες τεχνικές αποτύπωσης, που δίνουν μοντέρνο αέρα ακόμη και στις πιο παραδοσιακές θεματικές.

Φροντίζουμε για τα πρώτα τους βήματα

Είναι αλήθεια ότι τα βρεφικά παπούτσια δεν πρόκειται να διανύσουν χιλιόμετρα. Θα επιτρέψουν, όμως, στα μικρά μας να κάνουν τα σημαντικότερα βήματα της ζωής τους. Για αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία να είναι άνετα, και να αποτελούνται από υλικά που σέβονται τα βρεφικά πατουσάκια.

Η σειρά My First Steps της Mayoral παίρνει 10’ σε όλους τους τομείς, χάρη στην ανάλαφρη σόλα με την υπερυψωμένη μύτη στο μπροστινό μέρος και τη φτέρνα, που προστατεύει το πόδι, αλλά και στο εύκαμπτο επάνω μέρος που διευκολύνει την κινητικότητα. Το αντιολισθητικό τελείωμα εξασφαλίζει σταθερό πάτημα για μέγιστη ασφάλεια, ενώ οι αποσπώμενοι, αντιβακτηριδιακοί πάτοι, είναι ενισχυμένοι με το σύστημα comfort shock για μέγιστη απορρόφηση των κραδασμών κατά το περπάτημα.

Έξτρα πόντοι άνεσης προκύπτουν από τη στρογγυλεμένη μύτη που αφήνει άπλετο χώρο στα δαχτυλάκια των ποδιών, αλλά και από το εύκολο κλείσιμο με βέλκρο, φερμουάρ ή ελαστικά κορδόνια που θα εκτιμηθεί πολύ από κάθε γονιό. Όλα τα παπούτσια είναι απαλλαγμένα από χημικά και διαθέτουν δερμάτινη σόλα και επένδυση.

Υποστηρίζουμε funky περιπέτειες

Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά; Και εκεί η ποιότητα θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας, όμως πλέον πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλες παραμέτρους, όπως το γούστο τους και τις διάφορες περιστάσεις στις οποίες θα πρέπει να τα συνοδεύουν. Σε γενικές γραμμές, πάντως, είναι προτιμότερο να επενδύουμε σε υποδήματα σε ουδέτερους τόνους, που να συνδυάζονται εύκολα με πολλά σύνολα – χωρίς να αγνοούμε τις λεπτομέρειες που θα προσθέσουν χαρακτήρα και ανεμελιά στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα άνετα παπούτσια με τεχνικά υλικά και βιώσιμες ίνες που συναντάμε στη συλλογή της Mayoral συμπληρώνουν όλα τα παραπάνω κουτάκια και ακόμη περισσότερα, με μεταλλιζέ φινιρίσματα και λεπτομέρειες με έντονες αποχρώσεις να απογειώνουν κλασικά, ευέλικτα σχέδια. Γκρι, ασημί και χρυσό πρωταγωνιστούν στη σειρά για τα κορίτσια, ενώ το μαύρο και ο γραφίτης – με πινελιές στο χρώμα της δάφνης ή το κεραμιδί – ολοκληρώνουν άψογα κάθε αγορίστικο outfit.

Γούνινες λεπτομέρειες θα κρατούν τα παιδικά ποδαράκια ζεστά στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ για τις εξορμήσεις στη φύση, τα ανθεκτικά υλικά και τα αδιάβροχα φινιρίσματα θα προσφέρουν κορυφαία προστασία ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες. Και στα outdoor παπούτσια, το μυστικό κρύβεται στις λεπτομέρειες που προσθέτουν αέρα κομψότητας, ενώ τα γήινα χρώματα, το πράσινο, και το έντονο πορτοκαλί, μουσταρδί και ροζ, συμπληρώνουν ιδανικά το casual παιδικό styling.

Επενδύουμε στο μέλλον

Άλλος ένας λόγος που είναι σημαντικό να επιλέγουμε ανθεκτικά, ποιοτικά ρούχα, είναι – φυσικά – και η προστασία του περιβάλλοντος. Δηλαδή, το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας.

Για αυτό και έχουμε εκτιμήσει τόσο τα είδη #ecofriends της Mayoral που περιλαμβάνουν πουλόβερ και μπουφάν με εσωτερικό γέμισμα από ανακυκλωμένα υλικά, προϊόντα της κατηγορίας Homewear, παπούτσια με βιώσιμες ίνες και πολλές ακόμη eco friendly επιλογές που συνδυάζουν το στυλ με την οικολογική συνείδηση.

Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή Mayoral για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022 εδώ.