Υλικά για 8 μερίδες 

1 λίτρο και 750 ml γάλα 

350 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα  

100 γρ. ζάχαρη 

1 κουταλιά βούτυρο 

2 κουταλιές σταφίδες σουλτανίνα 

Για τη σος σοκολάτα 

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  

4 κουταλιές κρέμα γάλακτος 

150 ml γάλα 

2 δόσεις βανίλια 

2 κουταλιές βούτυρο 

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα βράσει ρίχνετε το ρύζι, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το γάλα.  

Προσθέτετε το βούτυρο, τις σταφίδες, ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει.  

Βάζετε το ρυζόγαλο σε μια φόρμα για κέικ  ή σε μικρά φορμάκια και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 

Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Ανακατεύοντας προσθέτετε το γάλα χλιαρό, την κρέμα γάλακτος επίσης χλιαρή, το βούτυρο και τις βανίλιες. 

Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σος. 

Αναποδογυρίζετε το ρυζόγαλο σε μια πιατέλα, το περιχύνετε με τη ζεστή σος και το σερβίρετε.