Είναι συναρπαστικό να καλωσορίζετε το δεύτερο παιδί στην οικογένεια. Όχι μόνο η οικογένεια σας μεγαλώνει αλλά νιώθετε και πιο άνετοι γύρω του, μιας και τώρα έχετε πολύ περισσότερη εμπειρία στην φροντίδα τους.

Αν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία θα πρέπει να προσαρμοστείτε και να συνηθίσετε, όπως η φροντίδα ενός νεογέννητου και ενός μεγαλύτερου παιδιού, η εμπειρία σας και ορισμένα αντικείμενα από το πρώτο παιδί, μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη.

Τι να κρατήσετε για το δεύτερο παιδί

Κούνια

Ενώ θα ήταν προτιμότερο να αφαιρέσετε το στρώμα, ειδικά αν είναι παλιό, είναι απολύτως εντάξει να κρατήσετε την κούνια και να την χρησιμοποιήσετε ξανά.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κρεβατάκι του εξακολουθεί να πληροί τις απαιτήσεις ασφαλείας και να σφίξετε τυχόν βίδες, που έχουν χαλαρώσει από την χρήση της.

Καρότσι

Τα καρότσια είναι φτιαγμένα για να αντέχουν και είναι ιδανική για την χρήση με πολλά παιδιά. Το ύφασμά τους μπορεί να ξεθωριάσει σε χρώμα, αλλά είναι συνήθως απολύτως ασφαλή για να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Αρκεί η μαμά ή ο μπαμπάς να μην παρατηρήσουν εμφανή σημάδια σπασίματος, ειδικά στην ζώνη ή τα προστατευτικά λουράκια.

Καρεκλάκια

Τα καρεκλάκια για τα μωρά χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά είναι επίσης κατασκευασμένα με στιβαρό τρόπο και θα πρέπει να μπορούν να μεταβιβαστούν σε δεύτερα παιδιά.

Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το έχετε καθαρίσει καλά και ότι έχει απολυμανθεί αλλά και ότι οι ιμάντες παραμένουν άθικτοι.

Ρούχα

Εάν η μαμά και ο μπαμπάς κάνουν μωρό του ίδιου φύλου ή έχουν πολλά ρούχα ουδέτερα ως προς το φύλο από το πρώτο τους παιδί, αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναχρησιμοποιηθούν με το δεύτερο.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα και χρειάζονται σχετικά σύντομα διαφορετικά νούμερα.

Παιχνίδια

Τα παιχνίδια συνήθως κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά για να αντέχουν σε τυχόν… παιδικά ατυχήματα. Εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς να λείπουν κομμάτια ή να είναι εμφανώς σπασμένο σε σημεία μπορούν να αξιοποιηθούν και από το δεύτερο παιδάκι.

Καθαρίστε τα καλά και είστε έτοιμοι για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Πριν τα δώσετε στο δεύτερο παιδί, θα ήταν καλό να ρωτήσετε το μεγαλύτερο αν θέλει να κρατήσετε κάποιο στην άκρη, επειδή είναι το αγαπημένο του.

Έτσι θα νιώσει ότι συνεισφέρει στο μικρό του αδερφάκι χωρίς να προκύψουν παρεξηγήσεις.