Στο πρώτο παιδί, η διαδικασία του θηλασμού ενδεχομένως να ήταν πιο εύκολη. Όταν όμως, θα πρέπει να θηλάσετε το μωρό σας ενώ ταυτόχρονα το μεγαλύτερο παιδί θα αποζητά την προσοχή σας, ενδεχομένως να συνειδητοποιήσετε ότι τα πράγματα… δυσκολεύουν. Ωστόσο, με λίγη οργάνωση και προσχεδιασμό μπορείτε να καταφέρετε να φροντίσετε και τα δύο παιδιά να είναι χαρούμενα αλλά και εσείς.

Τι μπορεί να κάνει το παιδί όσο θηλάζετε

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να του προτείνετε, περιλαμβάνουν:

Διαβάζουμε βιβλία

Τα νήπια λατρεύουν να τους διαβάζουν βιβλία και να παρατηρούν τις εικόνες τους. Οπότε εκμεταλλευτείτε αυτήν την ώρα και προτείνετε στο παιδί να φέρει το βιβλίο του και να κάτσει δίπλα σας. Μπορείτε να του διαβάσετε και να του κάνετε ερωτήσεις για να το κρατήσετε απασχολημένο.

Για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του για περισσότερο, έχετε ένα σετ βιβλίων που προορίζονται ειδικά για όταν πρέπει να θηλάσετε το μωρό. Έτσι θα κάνετε και τον χρόνο σας με το μεγαλύτερο αδερφάκι του πιο ποιοτικό και ιδιαίτερο.

Το ειδικό κουτί με τα παιχνίδια

Τα νήπια μπορεί να βαριούνται τα παιχνίδια τους ανά διαστήματα. Αλλά αν υπάρχει ένα κουτί με παιχνίδια που βγαίνει μόνο όταν οι μητέρες θηλάζουν, τα παιχνίδια σε αυτό το δοχείο θα παραμείνουν «λαμπερά» και ενδιαφέροντα για πολύ περισσότερο, όπως και στην περίπτωση των βιβλίων.

Μερικά υπέροχα παιχνίδια που πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα κουτί παιχνιδιών για νήπια όταν τα μωρά θηλάζουν περιλαμβάνουν:

  • Τουβλάκια.
  • Παιδική ταμειακή μηχανή.
  • Κιτ γιατρού.
  • Αυτοκόλλητα και χαρτί.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο τα νήπια ενθουσιάζονται ιδιαίτερα, το κουτί παιχνιδιών μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους. Εξάλλου, όσο πιο ενθουσιασμένα είναι για αυτό, τόσο πιο ανεξάρτητο παιχνίδι θα είναι το παιχνίδι τους.

Ώρα για πλαστελίνη

Εάν υπάρχει μια δραστηριότητα που θα διασκεδάσει τα νήπια, αυτή είναι το παιχνίδι με την πλαστελίνη. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για τα νήπια να περνούν το χρόνο τους ενώ οι μητέρες τους θηλάζουν τα μικρότερα αδέρφια τους.

Σύμφωνα μάλιστα, με τους ειδικούς το παιχνίδι με την πλαστελίνη εξασκεί βασικές κινητικές δεξιότητες των παιδιών, καθώς δοκιμάζουν διαφορετικές κινήσεις και τεχνικές για να δώσουν στην πλαστελίνη το σχήμα ή την μορφή που θέλουν.

Καλή ιδέα οι χειροτεχνίες

Το να αφήνετε τα νήπια να είναι δημιουργικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε λίγο χρόνο ώστε να θηλάσετε το μωρό σας χωρίς απρόοπτα. Με χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους ή και νερομπογιές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα μικρό έργο τέχνης σε χαρτί, χαρτόνι ή και καμβά.

Ο στόχος είναι να διασκεδάσουν τα νήπια έτσι ώστε να μην χρειάζεται να διακόπτεται ο θηλασμός, οπότε περιορίστε τις προμήθειες στις απαραίτητες για να μην δημιουργηθεί ένα μικρό χάος.