Κατά καιρούς ίσως διαπιστώνουμε ότι τα γόνατα, οι αγκώνες μας ή οι αστράγαλοί μας είναι σκληροί και πολύ σκούροι. Φαινόμενο που εντείνεται αφού μαυρίσουμε. Και δυστυχώς όσο και αν τα τρίψουμε με το σφουγγάρι δεν έχουμε αποτέλεσμα. Ωστόσο, η λύση βρίσκεται σε φυσικά συστατικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ντουλάπι κουζίνας.

 

Πού οφείλονται τα σκούρα γόνατα και οι αγκώνες

Στις περιοχές που το δέρμα είναι πιο παχύ όπως τα γόνατα, οι αστράγαλοι, και οι αγκώνες συσσωρεύονται περισσότερα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα οι περιοχές να δείχνουν βρώμικες ενώ δεν είναι.

 

DIY #1

Ένας απλός τρόπος να τα λευκάνουμε είναι να τα τρίβουμε καθημερινά για 1-2 λεπτά με στυμμένες  κούπες λεμονιού. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και βιταμίνη C, συστατικά με ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε τις περιοχές, και τους απλώνουμε ενυδατική κρέμα. Τη μέρα, τα καλύπτουμε οπωσδήποτε με αντηλιακό. Κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα συστατικά ενδεχομένως να κάνουν πιο ευαίσθητη στον ήλιο της επιδερμίδα.

 

DIY#2  

Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να κάνουμε ένα σκραμπ λεύκανσης με σπιτικά συστατικά.

 

Θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 χυμό λεμόνι

 

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε τα υλικά και κάνουμε μασάζ στις επίμαχες περιοχές για πέντε λεπτά περίπου. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Το λεμόνι και η μαύρη ζάχαρη θα διώξουν τα νεκρά κύτταρα και θα φωτίσουν την περιοχή ενώ το ελαιόλαδο θα προσφέρει θρέψη και απαλότητα. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

DIY #3

Η μαγειρική σόδα είναι διάσημη για τις λευκαντικές και απολεπιστικές της ιδιότητες.

Θα  χρειαστούμε:

*2-3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

* Ελάχιστο νερό για να φτιάξουμε μία παχύρρευστη πάστα

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε τα 2 υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια το εφαρμόζουμε  στους αγκώνες και τα γόνατα κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά. Αφήνουμε το υλικό στο δέρμα, σαν μάσκα, ώστε να δράσει άλλα 10 λεπτά. Τέλος, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, σκουπίζουμε απαλά και απλώνουμε την απαραίτητη ενυδατική κρέμα.