Κατά τους πρώτους μήνες του μωρού σας, η αλλαγή πάνας θα γίνει η νέα σας ρουτίνα. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσετε επίσης πολύ χρόνο κοντά στο σταθμό σας για αυτό και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ένα άνετο μέρος τόσο για το μωρό σας όσο και για εσάς.

Εάν αυτό είναι το πρώτο σας μωρό, τότε μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο χρειάζεστε για μια αλλαγή πάνας. Θα χρειαστείτε είδη πρώτης ανάγκης για βρέφη, όπως υγρά μαντηλάκια, μπαλάκια από βαμβάκι, ρούχα και περιστασιακά κρέμες για εξανθήματα ή εγκαύματα.

Τι θα χρειαστείτε για τον σταθμό αλλαγής πάνας

Επίσης, το πιο κρίσιμο μέρος για να αλλάξετε τις πάνες του μωρού σας είναι να μην το αφήνετε ποτέ μόνο του στην αλλαξιέρα, για αυτό χρειάζεστε όλα τα απαραίτητα… «σύνεργα» κοντά σας.

Σταθερή αλλαξιέρα

Το σημείο εστίασης και το πιο σημαντικό μέρος του σταθμού αλλαγής πάνας είναι το αλλαξιέρα του μωρού. Πρέπει να επιλέξετε μία που είναι σταθερή και ανθεκτική. Θα πρέπει να βρίσκεται στο σωστό ύψος για να μειώσει την καταπόνηση στην πλάτη σας. Μην ξεχνάτε τον ιμάντα ασφαλείας και τον άφθονο χώρο αποθήκευσης.

Πάνες

Είναι όντως σταθμός αλλαγής πάνας αν δεν έχετε το βασικότερο στοιχείο; Είναι απίστευτα χρήσιμο να έχετε πάντα πάνες κοντά σας και μάλιστα σε σημείο που μπορείτε με μία κίνηση να τις πιάσετε, οπότε μην φοβηθείτε να αποθηκεύσετε πολλές.

Βγάλτε τις από τη συσκευασία και φυλάξτε τις σε μια τακτοποιημένη στοίβα, ώστε να μπορείτε εύκολα να τις αποκτήσετε ενώ αλλάζετε το μωρό σας.

Υγρά μαντηλάκια και μπαλάκια από βαμβάκι

Σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε πολλά υγρά μαντηλάκια όσο αλλάζετε το μωρό σας. Αγοράστε υγρά μαντηλάκια μαζικά ώστε να μην ξεμείνετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βρεγμένες μπάλες από βαμβάκι, καθώς μπορούν να είναι πιο ήπιες στο δέρμα του μωρού σας, οπότε κρατήστε ένα απόθεμά τους επίσης.

Φορμάκια και ρουχαλάκια

Μερικές φορές, οι πάνες δεν είναι οι μόνες που χρειάζονται αλλαγή. Μερικές φορές θα χρειάζονται αλλαγή και τα ρουχαλάκια του, όποτε είναι σημαντικό να έχετε αποθηκευμένα μερικά φορμάκια και ρουχαλάκια.

Το να κρατάτε μερικά βρεφικά ρούχα σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο.

Μέρος για τα άπλυτα

Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε ένα καλάθι αποθήκευσης για τα άπλυτα κοντά σας για να βάζετε λερωμένα ρούχα.

Λαμπατέρ

Ένα μικρό λαμπατέρ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο το βράδυ που θα θέλετε να αλλάξετε το μωράκι σας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα με ήπιο φωτισμό, χωρίς πολύ έντονο φως για να μην τρομάξετε το μικρό σας.