Ο πρώτος χρόνος με το μωρό είναι μια πρόκληση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι νέες μαμάδες προσπαθούν να συμβαδίσουν με το νέο «φυσιολογικό». Είτε μαθαίνετε πώς να ανταποκρίνεστε στην καθημερινότητά σας με λιγότερο ύπνο, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες του νεογέννητου, είτε πώς να ζείτε σε ένα σπίτι που δεν είναι καθημερινά πεντακάθαρο, η αρχή μπορεί να είναι δύσκολη. Και ενώ υπάρχουν στιγμές που σίγουρα θα είστε πανευτυχείς για το μωράκι σας, υπάρχουν άλλες που θα σας δυσκολέψουν. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτές από πριν.

Τα μυστικά… επιβίωσης για τον πρώτο χρόνο με το μωρό

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα έχουν ήδη υιοθετήσει κάποιες μεθόδους που αξιοποιούν για να κάνουν την ζωή στο σπίτι πιο εύκολη και λειτουργική, με ή χωρίς μωρό. Αυτό διότι αυτές οι μέθοδοι ή τα hacks μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να μείνετε οργανωμένοι αλλά και να αποδώσετε καλύτερα σε οτιδήποτε κι αν κάνετε. Αυτά που θα σας βοηθήσουν στο πρώτο χρόνο με το μωρό, περιλαμβάνουν:

Αποθηκεύστε μωρομάντηλα παντού

Ίσως να μην είναι και τόσο «μυστικό» αλλά παρόλα αυτά, είναι απαραίτητο να έχετε παντού στο σπίτι μωρομάντηλα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, μιας και θα διαπιστώσετε ότι θα τα χρησιμοποιείτε πολύ πιο συχνά από όσο πιστεύατε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρομάντηλα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Αυτό γίνεται για να μην στεγνώσουν. Και ενώ το στέγνωμα των μωρομάντηλων είναι πιθανό να μην είναι πρόβλημα δεδομένου του πόσο γρήγορα θα τα χρησιμοποιείτε, εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορούν να αποθηκευτούν όπου δεν πρόκειται να ζεσταθούν πολύ, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους αφού ανοιχτούν.

Καλάθι αλλαγής πάνας

Ένα καλάθι με τα απαραίτητα για την αλλαγή της πάνας του μωρού, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μετακινήστε από χώρο σε χώρο. Αυτά που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε, περιλαμβάνουν:

  • Πάνες στο τρέχον μέγεθος.
  • Πάνες σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Μαντηλάκια.
  • Κρέμα για το μωρό.
  • Σακούλες για να τυλίξετε την λερωμένη πάνα και να αποφύγετε την δυσάρεστη οσμή, μέχρι να την πετάξετε.

Αφήστε ένα καλάθι αλλαγής στους χώρους σας, ώστε να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Μην βάλετε μόνο ένα σεντόνι στο στρώμα του

Ένα hack που θα βοηθήσει τόσο εσάς όσο και το μωρό να κοιμηθεί πιο σύντομα μετά από ένα νυχτερινό ατύχημα είναι να τοποθετήσετε δύο αδιάβροχα σεντόνια στο στρώμα του μωρού. Με αυτόν τον τρόπο, το βρώμικο μπορεί να αφαιρεθεί και το καθαρό θα είναι ήδη στρωμένο.

Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, όταν προσπαθείτε να βρείτε ένα καθαρό σεντόνι και ταυτόχρονα να καθαρίσετε το μωρό σας στην μέση της νύχτας, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η απλή κίνηση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Κλείστε τις τρύπες στα παιχνίδια μπάνιου

Τα μωρά λατρεύουν την ώρα του μπάνιου τους και ένας λόγος είναι τα παιχνίδια τους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορούν γρήγορα να μουχλιάσουν. Αυτός είναι ο λόγος που θέλετε να κλείσετε τις τρύπες αυτές με ζεστή κόλλα για να μην μην εισχωρήσει το νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας πολύ καλός τρόπος για να τα σφραγίσετε είναι να χρησιμοποιήσετε πιστόλι ζεστής σιλικόνης. Αυτό όχι μόνο θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των παιχνιδιών, αλλά θα κρατήσει και τα μωρά ασφαλή καθώς παίζουν.