Αν και το να καταφέρετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας μπορεί να φαίνεται δύσκολο μερικές φορές, υπάρχουν κάποια σημαντικά πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να κάνετε μαζί. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα ωφελήσουν κάθε παιδί:

     Διαβάστε τους

Διαβάστε τους κάθε μέρα. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με βιβλία μαθαίνουν ότι η ανάγνωση είναι σημαντική, ενδιαφέρονται περισσότερο για το διάβασμα και ξέρουν ότι μπορούν να πάνε στους γονείς τους για βοήθεια με τις σχολικές τους εργασίες. Η δραστηριότητα αυτή δίνει επίσης στους γονείς την ευκαιρία να δεθούν με τα παιδιά τους και να ανοίξουν πολλές συζητήσεις που διαφορετικά μπορεί να μην συνέβαιναν.

     Δώστε τους χρόνο να παίξουν στον υπολογιστή

Τα παιδιά όλων των ηλικιών πρέπει να έχουν χρόνο να παίξουν στον υπολογιστή. Υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά που θα κάνουν τον χρόνο που αφιερώνουν στον υπολογιστή χρήσιμο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το παιδί σας έχει την ικανότητα να εργάζεται με υπολογιστές και να προηγείται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

     Βοηθήστε τα με τις σχολικές εργασίες 

Το να αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας με τις σχολικές εργασίας, μπορεί να φαίνεται σαν το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Αυτό τους δίνει την απαραίτητη θετική προσοχή και παρέχει αμέτρητη βοήθεια και εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Σας επιτρέπει όχι μόνο να παραμείνετε στην κορυφή της εκπαίδευσης του παιδιού σας, αλλά σας δίνει και την ευκαιρία να του μεταλαμπαδεύσετε τις δικές σας γνώσεις.

     Ενθαρρύνετέ τα τακτικά

Κατακτήστε τη συνήθεια να ενθαρρύνετε το παιδί σας κάθε μέρα. Υπάρχει πολλή αρνητικότητα στον κόσμο και το σπίτι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε στα παιδιά σας ότι είναι ξεχωριστά. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην πειθαρχήσετε τα παιδιά σας. Φροντίστε να τα διορθώνετε όταν δεν υπακούουν και να τους διδάσκετε όρια και σεβασμό – αλλά πάντα με ενθαρρυντικό και θετικό τρόπο.

     Μιλάτε τους καθημερινά 

Οι καθημερινές συζητήσεις με τα παιδιά σας θα σάς δώσουν ευκαιρίες να μάθετε περισσότερα για τη ζωή τους, να τους διδάξετε τα ήθη σύμφωνα με τα οποία θέλετε να ζουν και θα τους προσφέρουν πολυάριθμες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Η χρήση σωστής γραμματικής και πλούσιου λεξιλογίου στις συνομιλίες σας θα βοηθήσει να μάθετε στα παιδιά σας πώς να μιλούν καθαρά και σωστά. Ρωτήστε τα παιδιά σας εάν καταλαβαίνουν τι λέτε προτού απλώς υποθέσετε ότι καταλαβαίνουν και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λέξεις που τα παιδιά σας δεν γνωρίζουν.

Η ανατροφή των παιδιών είναι τεράστια ευθύνη. Το να διαβάζετε στα παιδιά σας, να τους παρέχετε χρόνο για παιχνίδι στον υπολογιστή, να τα βοηθάτε με τις εργασίες τους, να τα ενθαρρύνετε και να μιλάτε μαζί τους κάθε μέρα, είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τους δώσετε ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή.