Αφορμή στάθηκαν τα SuperZings, τα παιχνίδια-μινιατούρες με ήρωες και κακούς που θυμίζουν… καθημερινά αντικείμενα, όπως μια τηλεόραση, μια πιπεριά ή ένας τρίφτης τυριών. Τα παιδιά μας τα λάτρεψαν με την πρώτη ματιά, κι εμείς αναρωτηθήκαμε: κερδίζουν κάτι από τις ατέλειωτες ώρες που ασχολούνται μαζί τους;

Το ψάξαμε και διαπιστώσαμε πως η απάντηση είναι 100% καταφατική. Κι έτσι, συγκεντρώσαμε τα οφέλη του παιχνιδιού με μινιατούρες, για να μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς ακόμη περισσότερο την αναπάντεχη ησυχία στο σπίτι, την ώρα που τα παιδιά είναι απασχολημένα με τα SuperZings τους.

Παιχνίδι Μινιατούρα As Company Superzings Blister Έκρηξη στο Φούρνο για 3+ Ετών, από 13,42€.

Ελεύθερο παιχνίδι, ελεύθερα μυαλά

Μπορεί οι φιγούρες και τα σετ των SuperZings να κατευθύνουν τα παιδιά μας σε παιχνίδια γεμάτα δράση, καθώς προσπαθούν να σταματήσουν τους κακούς από το να πυροβολούν με… πίτσες ή να κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν τις κρυμμένες παγίδες στο εργαστήριο του Professor K για να φτάσουν στο πολύτιμο Kazoom. Όμως, αν δώσουμε λίγο περισσότερη σημασία στο παιχνίδι τους, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι παρά το έναυσμα για να αρχίσουν να πλάθουν τις δικές τους ιστορίες.

Σύντομα, η… πλοκή θα ξεφύγει από την προδιαγεγραμμένη πορεία της, τα παιδιά μας θα αφήσουν τη φαντασία τους να δουλέψει και θα απασχοληθούν για ώρες ατέλειωτες, χωρίς την παραμικρή ανάγκη από καθοδήγηση.

Κοινωνικές δεξιότητες από (πολύ) νωρίς

Το παιχνίδι με φιγούρες, είναι πρωτίστως παιχνίδι ρόλων. Και τα παιχνίδια ρόλων είναι η ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά μας για να αναπαραστήσουν και να κατανοήσουν καλύτερα καθημερινές αλληλεπιδράσεις, σχέσεις και τα προβλήματά τους. Θα το παρατηρήσουμε και μόνοι μας (πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το παιδί μας να επαναλαμβάνει μια σκηνή από την ημέρα του κρατώντας στα χέρια του τα SuperZings του;). Όμως μπορούμε και να το ενθαρρύνουμε, όταν παρίσταται ανάγκη, είτε για να καταλάβουμε οι ίδιοι καλύτερα κάποια αντίδρασή τους μέσα στην ημέρα, είτε για να τα βοηθήσουμε να αντιληφθούν εκείνα μια πιο σύνθετη συναισθηματική κατάσταση.

Και μιας και μιλάμε για κοινωνικότητα, είναι 100% σίγουρο ότι ακόμη και τα πιο κτητικά παιδιά θα περάσουν καλύτερα αν μοιραστούν τις φιγούρες τους με φίλους, δημιουργώντας από κοινού μια ιστορία. Έτσι, θα αναπτύξουν και στην πράξη τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Μινιατούρες As Company Superzings Blister Αποστόλη 3 Pizza Riders, από 14,39€.

Λιγότερη οθόνη, περισσότερα μαθήματα

Το πρώτο είναι αυτονόητο: οι ώρες που περνούν παίζοντας με τις μινιατούρες τους, είναι χρόνος που δεν είναι καθηλωμένα μπροστά στην τηλεόραση ή το tablet. Με άλλα λόγια, παίζουν ενεργητικά, αντί να καταναλώνουν παθητικά. Και μάλιστα με ένα παιχνίδι που αναπτύσσει μια σειρά από σημαντικές δεξιότητες για τη μετέπειτα ζωή τους.

Από τη δημιουργικότητά τους, μέχρι το συντονισμό χεριών και ματιών και τη λεπτή κινητικότητα (ιδίως όταν δημιουργούν και «χώρους», τοποθετώντας τα εξαρτήματα του εργαστηρίου πλάι σε εκείνα του φούρνου), μέχρι την αίσθηση του προσανατολισμού, την κατανόηση του χώρου, της κλίμακας και των αναλογιών, μια σειρά από πολύτιμα μαθήματα τα περιμένουν κρυμμένα μέσα στη διασκέδαση.

Γλώσσα ροδάνι

Τα SuperZings είναι κατάλληλα για παιδιά από τριών ετών και άνω. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, την πρώτη φορά που το μικρό σας θα παίξει μαζί τους, οι γλωσσικές του δεξιότητες θα έχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια εξέλιξης. «Γράφοντας» διάλογο για τις μινιατούρες του, το παιδί θα μάθει να βάζει τις σκέψεις του σε λέξεις, αλλά και θα εξασκηθεί στη χρήση τους, ενισχύοντας την εκφραστική του ικανότητα.

Παιχνίδι Μινιατούρα As Company Superzings Kazoom Lab Battle, από 38,03€.

Διασκέδαση και μαζί… και μόνος

Είπαμε πριν ότι θα απολαύσει περισσότερο την εμπειρία αν τη μοιραστεί με κάποιο φίλο. Όμως ακόμη κι όταν είναι μόνο του, τα SuperZings του θα του κρατήσουν ιδανική συντροφιά. Κι εκείνες τις στιγμές είναι που θα ακονίζει ακόμη περισσότερο τη δημιουργικότητά του και την ικανότητά του να σκαρώνει ιστορίες.

Κι ένα plus για τους γονείς

Δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη των παιδιών μας, όμως δεν θα μπορούσε να μείνει και εκτός: λίγα παιχνίδια είναι τόσο value for money όσο οι μινιατούρες, μιας και παραμένουν διασκεδαστικές για πολλά χρόνια μετά την αρχική αγορά τους και, όπως είπαμε, απασχολούν τα παιδιά για αρκετή ώρα κάθε φορά που τις πιάνουν στα χέρια τους.

Τα παραπάνω ισχύουν ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που προτιμήσουμε για τις αγορές μας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως το SHOPFLIX.gr, με την τεράστια ποικιλία από παιδικά παιχνίδια για κάθε ηλικία σε συμφέρουσες τιμές – και SuperZings σε προσφορά. Ακόμη κι αν τα μικρά μας βιάζονται πολύ να τα πάρουν στα χέρια τους, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Το SHOPFLIX.gr εγγυάται έγκαιρες παραδόσεις στην πόρτα μας, κυριολεκτικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ με την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ μάς επιτρέπει να παραλάβουμε στην ίδια αποστολή όλα τα δώρα που προορίζουμε για τα παιδιά μας.