Η βραδινή περιποίηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, μετά από μια δύσκολη, πιεστική μέρα, δεν έχουμε την όρεξη ή το κουράγιο να εκτελέσουμε μία διεξοδική διαδικασία φροντίδας. Επιπλέον, εξαιτίας των αμέτρητων βραδινών συνθέσεων που κυκλοφορούν στην αγορά, η διαδικασία γίνεται μία δύσκολη υπόθεση. Οπότε τι κάνουμε; Ακολουθούμε μία μινιμαλιστική προσέγγιση με λίγα βήματα και –το σημαντικότερο- καλλυντικά εστιασμένα στις ανάγκες μας.

Για παράδειγμα, μία κρέμα νύχτας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των κηλίδων, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Να κάνει πιο ελαστικό και σφριγηλό το δέρμα. Να χαρίσει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο ή να συμβάλλει στη ρύθμιση της λιπαρότητας και της ακμής.

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τα κύρια συστατικά που μπορούμε να παρέχουμε στο δέρμα μας για στοχευμένη δράση, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ατέλειες που θέλουμε να εξαλείψουμε.

 

1η περίπτωση

Εχουμε: Λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή/και χαλάρωση στο περίγραμμα

Χρησιμοποιούμε: Αντιγηραντικές συνθέσεις με ρετινόλη, αμινοξέα και πεπτίδια που ενισχύουν την επιδερμίδα.

 

2η περίπτωση

Εχουμε: Λιπαρότητα, υπερβολικές γυαλάδες και ατέλειες, όπως σπυράκια και μαύρα στίγματα

Χρησιμοποιούμε: Αντιοξειδωτικές συνθέσεις που ελέγχουν την παραγωγή λιπαρότητας και καταπολεμούν τα μαύρα στίγματα, ενώ προλαμβάνουν τη δημιουργία νέων.

 

 

3η περίπτωση

Εχουμε: Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα με άγρια υφή

Χρησιμοποιούμε: Καλλυντικά με λιπίδια και ενυδατικούς παράγοντες. Ενας από τους κυριότερους είναι το υαλουρονικό οξύ, που πολλαπλασιάζει την υγρασία στα αφυδατωμένα κύτταρα. Σε συνδυασμό με άλλους ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες όπως ουρία, γλυκερίνη ή πανθενόλη ή φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα και την υφή του δέρματος.

 

4η περίπτωση

Εχουμε: Δυσχρωμίες

Χρησιμοποιούμε: Συνθέσεις με οξέα φρούτων (ΑΗΑ) που κάνουν ήπια απολέπιση και προάγουν την αναπαραγωγή νέων κυττάρων.

 

5η περίπτωση

Εχουμε: Θαμπή, άτονη όψη

Χρησιμοποιούμε: Καλλυντικά με γλυκολικό οξύ που ενισχύουν την απολέπιση και την οξυγόνωση των κυττάρων.

Εναλλακτική περίπτωση: Αμπούλες ή ορό με καθαρή βιταμίνη C σε μεγάλη συγκέντρωση, που ενισχύει τη φωτεινότητα και τη λάμψη, δίνοντας ενέργεια στα κύτταρα της επιδερμίδας.

 

6η περίπτωση

Εχουμε: Επιδερμίδα στη φάση της εμμηνόπαυσης

Χρησιμοποιούμε: Εξειδικευμένες συνθέσεις για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της γυναίκας, που προσφέρουν αποκατάσταση της πυκνότητας, ανάπλαση του περιγράμματος του προσώπου, μείωση της χαλάρωσης. Κάποιες από τις πιο αξιόλογες και αποτελεσματικές συνθέσεις αυτής της κατηγορίας περιέχουν συμπλέγματα με λιπαρά οξέα, μαλακτικούς, ενδυναμωτικούς και θρεπτικούς παράγοντες, όπως η γλυκερίνη, το έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου και το πυρίτιο. Επιπλέον ψάχνουμε για ευεργετικά στοιχεία που δροσίζουν και ανακουφίζουν  από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.