Βασική προϋπόθεση για να φαίνεται ξεκούραστο και νεανικό το βλέμμα μας είναι να αντιμετωπίσουμε το Νο1 χαρακτηριστικό που προδίδει την κούραση ή την ηλικία μας. Και αυτό είναι οι μαύροι κύκλοι. Μάλιστα μια μελέτη που έγινε ανάμεσα σε 600 γυναίκες κάθε εθνικότητας, αποκάλυψε ότι η εμφάνιση των μαύρων κύκλων επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθησή τους.

Επιπλέον σύμφωνα με τον διάσημο δερματολόγο Dr. Norman Orentreich, όταν η επιδερμίδα έχει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο φαίνεται πιο νεανική.

Υπάρχουν διάφορες καλλυντικές συνθέσεις σχεδιασμένες ειδικά για τη βελτίωση του φαινομένου. Ποιες είναι όμως εκείνες που έχουν όντως αποτέλεσμα προκειμένου να δούμε αισθητή βελτίωση;

 

Οι αιτίες

Πολλοί λόγοι μπορεί να «κρύβονται» πίσω από τους μαύρους κύκλους. Μερικοί από αυτούς είναι η κούραση, η κατακράτηση υγρών, η αναιμία, το κάπνισμα, η γήρανση και λέπτυνση του δέρματος, η κληρονομικότητα, αλλά και η αφυδάτωση ή αλλεργικές αντιδράσεις.

 

 

Μαύροι κύκλοι: Τι αναζητάμε από το καλλυντικό μας;

Κύριος στόχος είναι να μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις «σακούλες», οι οποίες κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και σκοτεινό και τονίζουν τις ρυτίδες. Επίσης, η σύνθεση καλό είναι να προσφέρει ενυδάτωση και προστασία από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης.

 

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που συναντάμε στις πιο αποτελεσματικές συνθέσεις είναι οι εξής:

* Λευκαντικά συστατικά

Ενα από τα σημαντικότερα είναι η βιταμίνη C. Σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός της με εκχυλίσματα από αντιοξειδωτικά, όπως πράσινο τσάι, μούρα κλπ., φωτίζουν ορατά την περιοχή των ματιών για περισσότερη διάρκεια.

 

* Αντιοξειδωτικές ουσίες

Προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης και της λέπτυνσης της επιδερμίδας η οποία έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των μαύρων κύκλων.

* Αποσυμφορητικά συστατικά

Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστεί η καφεϊνη που μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους οι οποίοι οφείλονται στην μπλοκαρισμένη μικρο-κυκλοφορία. Αλλο ένα συστατικό με παρόμοια δράση είναι το gingko biloba.

* Αντιγηραντικοί παράγοντες

Θέλουμε συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη της καταστροφής του φυσικού κολλαγόνου. Για παράδειγμα τέτοια είναι η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε. Επίσης το υαλουρονικό οξύ αλλά και τα λιπαρά οξέα διατηρούν σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στα κύτταρα. Τέλος οι πρωτεϊνες γάλακτος ενδυναμώνουν την επιδερμίδα.

Για άμεσο αποτέλεσμα με την πρώτη εφαρμογή:

* Μίξη φωτοδιαθλαστών

Η δράση τους προσφέρει ένα οπτικό εφέ, αιχμαλωτίζοντας το φως και απαλύνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

* Εργονομικό, μεταλλικό απλικατέρ

Διαχέει το προϊόν ομοιόμορφα, κάνει μασάζ και προσφέρει άμεση αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης. Παράλληλα διεγείρει τη μικρο-κυκλοφορία συμβάλλοντας στη φυσική αποσυμφόρηση και τη μείωση του πρηξίματος.