Η δημιουργία του playroom, του δωματίου δηλαδή που θα είναι αφιερωμένο στο παιχνίδι των παιδιών, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στα παιδιά σας τον δικό τους χώρο, ενώ παράλληλα κρατάτε τα παιχνίδια και την ακαταστασία μακριά από τα κύρια δωμάτια του σπιτιού. Και η διακόσμησή του μπορεί να γίνει απίστευτα διασκεδαστική, καθώς σας δίνετε η ευκαιρία να αγκαλιάσετε το παιδί μέσα σας και να δουλέψετε μαζί με τα παιδιά για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο παιχνιδιού γεμάτο φαντασία και περιπέτεια.

Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα για το playroom

Μερικές από τις επιλογές που προτείνουν οι ειδικοί στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων, περιλαμβάνουν:

Ουδέτερο λευκό

Αν θέλετε το playroom να «μεγαλώσει» μαζί με τα παιδιά, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα φωτεινό λευκό, που θα παραμένει ξεχωριστό σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του παιδιού. Σκεφτείτε επίσης ότι είναι εξαιρετικά λειτουργικό χρώμα, καθώς λειτουργεί με διάφορες χρωματικές παλέτες.

Έτσι η αλλαγή θα είναι εύκολη και η ανανέωση ακόμα πιο έντονη.

Χαρούμενο κροκί

Αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάποια απόχρωση παιχνιδιάρικη ή χαρούμενη, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για το κροκί. Αυτό το ουδέτερο ως προς το φύλο ηλιόλουστο κίτρινο έχει έντονη χρυσή απόχρωση. Είναι αρκετά φωτεινό για να προσθέσει βάθος στο χώρο σας, αλλά αρκετά ουδέτερο για να λειτουργήσει καλά με μια ποικιλία χρωμάτων.

Συνδυάστε το με ναυτικό μπλε ή πράσινο για μια τολμηρή αντίθεση ή ανοιχτές λευκές αποχρώσεις για μια πιο ουδέτερη εμφάνιση.

Λιλά

Το λιλά αποτελεί την ιδανική απόχρωση για το playroom, αφού χαρίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση του ροζ, με την διαφορά ότι μπορεί να παραμείνει ουδέτερο ως προς το φύλο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μωρά και νήπια, καθώς αυτή η απαλή απόχρωση είναι ήρεμη και ανεπιτήδευτη.

Προσθέτει μια υπέροχη νότα χρώματος χωρίς να προκαλεί έξτρα «θόρυβο».