Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξετε τη σημασία που δίνετε στη δημιουργική σκέψη των παιδιών από τα εκθέσετε σε περίοπτη θέση τα έργα τους; Τα παιδιά λατρεύουν να ξέρουν ότι οι γονείς τους κοσμούν τον πολύτιμο χώρο τους με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Δείχνει ότι οι κόποι τους ανταμείβονται.

 

Αυτή η έκφραση αγάπης ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους. Όταν το παιδί μπει στο σπίτι, αντιλαμβάνεται ότι έχει την υποστήριξή σας και νιώθει περήφανο που δημιούργησε κάτι τόσο όμορφο που αξίζει να φαίνεται.

 

Η απλή πράξη της έκθεσης είναι μια μεγάλη υπόθεση με δια βίου οφέλη. Το παιδί σας έτσι θα μεγαλώσει με πάθος για την τέχνη, ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης και με όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις. Τα παιδιά δημιουργούν πολλά καταπληκτικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους και αυτές οι πρώιμες δημιουργικές προσπάθειες είναι πράγματα που πιθανότατα θα θέλετε να κρατήσετε.

 

Με τη δημιουργία μιας παιδικής γκαλερί βοηθάτε στην ανάδειξη και τη διατήρηση των εικαστικών επιτευγμάτων του παιδιού σε βάθος χρόνου. Αν δεν μπορείτε πια να δείτε τις πόρτες του ψυγείου ή δεν αντέχετε άλλα μαγνητάκια – σουβενίρ, δοκιμάστε αυτές τις εναλλακτικές και το ψυγείο σας θα σας ευγνωμονεί.

 

DIY τοίχος – έκθεμα

 

Αν έχετε 10 λεπτά, μερικούς γάντζους και λίγο σύρμα για να κρεμάσετε εικόνες, τότε έχετε φτιάξει μια γκαλερί. Αυτό το αυτοσχέδιο έργο δε θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορο και εύκολο. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να προμηθευτείτε τα απλά υλικά που χρειάζεστε από οπουδήποτε. Μπορείτε να ανανεώνετε τον τοίχο της γκαλερί με νέες ζωγραφιές αλλά και χειροτεχνίες όποτε το επιθυμείτε εσείς ή ο μικρός σας καλλιτέχνης.

 

Πίνακας από φελλό

 

Όταν το παιδί σας φτάσει στο στάδιο που σας παρακαλεί να κρεμάσετε σχεδόν κάθε σχέδιο και αυτοκόλλητη δημιουργία που βγαίνει από τη σχολική του τσάντα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε λίγο περισσότερο χώρο από ότι είχατε υπολογίσει. Ίσως έχετε στο γραφείο σας αυτόν τον κλασικό πίνακα φελλού που μπορείτε να κρεμάσετε οτιδήποτε μια πινέζα. Αν έχει ήδη γεμίσει, μια ιδέα είναι να τον ενώσετε με άλλους έτσι ώστε να καλύψετε μια κολώνα, έναν τοίχο ή όποια επιφάνεια του σπιτιού επιθυμείτε. Ορίστε αυτό το μικρό τμήμα ενός δωματίου ως εργαστήρι του παιδιού σας.

 

Αντισυμβατικές κορνίζες

 

Με τον ρυθμό που τα παιδιά δημιουργούν, η τοποθέτηση των έργων τους σε παραδοσιακές κορνίζες θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κορνιζάρετε και να ξε-κορνιζάρετε μια ζωγραφιά ή κάρτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ας μην αναφέρουμε το κόστος των κάδρων ή ότι τα παιδιά καταναλώνουν τις κολλητικές ταινίες εν ριπή οφθαλμού στην αυθαίρετη προσπάθεια να κολλήσουν κάτι μόνα τους στον τοίχο. Κάτι πρέπει να γίνει. Σκεφτείτε αυτό: κατασκευή μιας γκαλερί τέχνης με άδεια πλαίσια από κορνίζες, πετονιά ή σκοινί και μανταλάκια. Τα έργα είναι κορνιζαρισμένα και το παιδί μπορεί να τα αντικαθιστά όποτε θέλει χωρίς επιπλέον εξοπλισμό ή τη βοήθειά σας.