Σύντομα, τα μανταρίνια βγαίνουν εκτός εποχής. Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και αρχίζουν και οι πρώτες μπαλκονάδες, με καφέ και πρωινό.

Βρήκαμε, λοιπόν, μία πολύ εύκολη συνταγή για να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας και να αξιοποιήσετε τα μανταρίνια σας.

Υλικά

1 κιλό μανταρίνια
Χυμός ενός λεμονιού
600 γρ. ζάχαρη
νερό για την κατσαρόλα

Εκτέλεση

Αρχικά, πλένεις τα μανταρίνια σου. Στη συνέχεια, τα καθαρίζεις, τα κόβεις προσεκτικά στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια.
Βάζεις τα μανταρίνια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνεις εκεί για όλο το βράδυ.
Την επομένη, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζεις τα μανταρίνια σου για 20 λεπτά.
Μεταφέρεις τα βρασμένα μανταρίνια σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή και τα λιώνεις.
Βράζεις το μείγμα σου σε μία κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Δένεις το μείγμα σου και μεταφέρεις τη μαρμελάδα σε αεροστεγή βαζάκια.