Τα περισσευούμενα βραστά αυγά δεν θα είναι ποτέ ξανά… μπελάς χάρη σε αυτή την κρεμώδη αυγοσαλάτα, ιδανική για σάντουιτς, για κρακεράκια, για ντιπ, ως συνοδευτικό στο τραπέζι σου!

Υλικά

8 μεγάλα αυγά
2/3 κούπας γιαούρτι πλήρες
1κ.σ. μαγιονέζα
1κ.γ. αποξηραμένο άνηθο
αλάτι κοσέρ και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μπαγκέτα κομμένη σε 3-4 ίσα κομμάτια, ψημμένη
2 κούπες ρόκα
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Βάλτε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι και καλύψτε τα με κρύο νερό. Αφήστε τα να πάρουν βράση και έπειτα αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλο 1 λεπτό. Κλείστε καλά το κατσαρολάκι με καπάκι και βάλτε το στην άκρη για 8-10 λεπτά. Στραγγίξτε τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα καθαρίσετε και τα ψιλοκόψετε.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι (όσο θέλετε).

3. Σερβίρετε την αυγοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα με τη μπαγκέτα, τη ρόκα, τις ντομάτες και το αβοκάντο.