Yλικά

(Για 6-8 μερίδες)
• 500 γρ. φρέσκες ντομάτες
• 220 γρ. κόκκινες γλυκές πιπεριές
• 110 γρ. αγγούρια καθαρισμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 φλιτζάνια κρύο ζωμό άπαχου βοδινού
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
• 1 κουταλιά αρωματικό ξίδι
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
• Aλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
• Φρέσκο βασιλικό
• Pόκα

Εκτέλεση

Kαθαρίζετε τα λαχανικά και αφαιρείτε τους σπόρους τους. Tα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ με το σκόρδο, το ζωμό άπαχου βοδινού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λεμόνι και το ξίδι και βάζετε τη σούπα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει.

Σερβίρετε τη σούπα σε καλά παγωμένα μπολ και γαρνίρετε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα.
Πρόκειται για μια σούπα πλούσια σε βιταμίνη C, ιδανική το καλοκαίρι για άτομα με υπόταση, που ενυδατώνει το σώμα και μειώνει τα οιδήματα. H ρόκα και ο βασιλικός βοηθούν στην πέψη, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ο οργανισμός και να μην καταπονείται από τη ζέστη.