Εσείς πόσες φορές αρρωστήσατε φέτος; Ακόμη κι αν οι ιώσεις που πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού σας είναι ακόμη περιορισμένες, ξέρετε καλά, όπως όλοι οι γονείς, ότι όσο οι θερμοκρασίες θα πέφτουν, τόσο θα αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των παιδιών για πονόλαιμους, πονοκεφάλους και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. Το ίδιο και η ταλαιπωρία για μικρούς και μεγάλους, αλλά και οι χαμένες ημέρες μαθημάτων.

Αν και είναι πρακτικά αδύνατον να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους αυτούς επισκέπτες στο σύνολό τους, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τον οργανισμό των παιδιών σας. Ακολουθώντας τους σωστούς κανόνες και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, όχι μόνο θα τα βοηθήσετε να αρρωσταίνουν σπανιότερα, αλλά και να περνούν πιο ελαφρά τα διάφορα κρυώματα, ώστε να απολαμβάνουν το παιχνίδι ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα.

Με τη δύναμη του σκόρδου

Ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια, είναι και το Nasaleze Cold & Flu Blocker, ένα 100% φυσικό προϊόν, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που προστατεύει και ανακουφίζει τα παιδιά χωρίς να περιέχει φαρμακευτικές ουσίες ή να προκαλεί παρενέργειες. Συνδυάζοντας εκνέφωμα σκόνης φυσικής κυτταρίνης και ένα εκχύλισμα άγριου σκόρδου, υποστηρίζει τις φυσιολογικές λειτουργίες και ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας της ρινικής κοιλότητας, εμποδίζοντας τους ιούς και τα βακτήρια να περάσουν από την ατμόσφαιρα στον οργανισμό μέσω της μύτης.

Tο Nasaleze Cold & Flu Blocker μόλις εισέλθει στη μύτη, μετατρέπεται άμεσα σε ένα διάφανο gel που παραμένει ενεργό και αποτελεσματικό για περίπου έξι ώρες, απαγορεύοντας την είσοδο στους διάφορους εισβολείς του χειμώνα, χωρίς να εμποδίζει την αναπνοή. Ταυτόχρονα, διαθέτει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου Ευρωπαϊκού Άγριου Σκόρδου (Alium Ursinum) και ιδίως το συστατικό agioene που περιέχει και το οποίο έχει διαπιστωθεί πως έχει εξαιρετικές αντιικές ιδιότητες.

Ακόμη, επειδή το προϊόν περιέχει εκχύλισμα ολόκληρου του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων του, προσφέρει και χρήσιμες ποσότητες θείου, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου, χαλκού και αδενοσίνης,  που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μολύνσεων από ιούς, αλλά και άφθονη χλωροφύλλη, που εγγυάται την πλήρη απουσία ενοχλητικών οσμών. Άλλωστε, το Nasaleze Cold & Flu περιέχει και εκχύλισμα μέντας, αφήνοντας την αναπνοή δροσερή και φρέσκια.

Από κοινού με την φυσική κυτταρίνη, το εκχύλισμα άγριου σκόρδου «αφοπλίζει» μια μεγάλη ποικιλία μολυσματικών οργανισμών που τελικά καταλήγουν στο στομάχι, καταστρέφονται και αποβάλλονται από το πεπτικό σύστημα, ενώ το προϊόν έχει φανεί ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά και την προστασία από την Covid-19, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας.

Η αποτελεσματικότητά του, αλλά και η απουσία φαρμακευτικών ουσιών που το καθιστά κατάλληλο για ασφαλή χρήση από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των εγκύων και των θηλαζουσών, των αθλητών και των παιδιών ηλικίας τριών ετών και άνω, έχουν μετατρέψει το Nasaleze σε αγαπημένη επιλογή χιλιάδων γονιών, ενώ του πρόσφεραν και το βραβείο καινοτομίας για το 2020 (GHP’s Healthcare & Pharmaceutical Awards).

Το γερό ανοσοποιητικό περνά απ’ το στομάχι

Όσο ο καιρός κρυώνει, τόσο πιο θρεπτικά πρέπει να γίνονται και τα γεύματα των παιδιών. Αφήστε στο περιθώριο τα τρανς λιπαρά, τη ζάχαρη και τους λευκούς υδατάνθρακες, που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό τους, και γεμίστε το τραπέζι σας με φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνες (με προτεραιότητα στη C και την D). Εξίσου σημαντική είναι και η ενυδάτωση του οργανισμού τους, επομένως βεβαιωθείτε ότι το παγουρίνο θα γίνει το αγαπημένο τους αξεσουάρ.

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά

Και τα νήπια. Και τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Στην πραγματικότητα και τους ενήλικες, όμως σε αντίθεση με εσάς, τα μικρά σας έχουν όλο το χρόνο να απολαύσουν την βραδινή ξεκούραση, ενισχύοντας όχι μόνο τα επίπεδα ενέργειας και τη δίαθεσή τους, αλλά και το ανοσοποιητικό τους. Γενικώς, τα παιδιά χρειάζονται 9-11 ώρες ύπνου και μάλιστα σε σταθερό ωράριο. Όταν τον απολαμβάνουν, ο οργανισμός τους είναι σε θέση να επικρατήσει ευκολότερα των διάφορων μικροοργανισμών.

Αποστάσεις ασφαλείας

Όσο κοινωνικό και αν είναι το παιδί σας, για τους επόμενους μήνες είναι σημαντικό να κρατά τις αποστάσεις του – ιδίως από τους συμμαθητές του που βήχουν ή ρουθουνίζουν. Εξηγήστε του πώς να αναγνωρίζει τα συμπτώματα ενός κρυώματος για να μπορεί να προφυλαχθεί και συστήστε του να μην μοιράζεται το μπουκάλι ή τα μαχαιροπίρουνά του με τους φίλους του.

Καθαρά τα χέρια

Έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας, τα περισσότερα παιδιά έχουν μετατραπεί σε εξπέρ της υγιεινής. Ωστόσο, δεν χάνετε κάτι θυμίζοντάς του ακριβώς τις κινήσεις που θα εξασφαλίσουν χεράκια που αστράφτουν από καθαριότητα, κρατώντας τους μικροοργανισμούς μακριά. Για να είστε σίγουροι ότι δεν βιάζεται, κάνοντας ελλιπή δουλειά, ζητήστε του να τραγουδά από μέσα του κάποιο σύντομο τραγουδάκι όπως το «Περνά, περνά η μέλισσα» ή το «Happy Birthday».

Bonus: Το τέλος της αλλεργίας

Για πολλά παιδάκια, ο βήχας, το φτέρνισμα και η καταρροή δεν περιμένουν την περίοδο των ιώσεων για να κάνουν την εμφάνισή τους. Τα αλλεργιογόνα κάθε είδους καραδοκούν, για να τους προκαλέσουν ένα πλήθος από ενοχλητικά συμπτώματα. Και σε αυτή την περίπτωση, η λύση ακούει στο όνομα Nasaleze.

Το Nasaleze Allergy Blocker είναι επίσης ένα πρωτοποριακό εκνέφωμα φυτικής κυτταρίνης που έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μέσα σε λίγα λεπτά από την εφαρμογή του. Και σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν μετατρέπεται σε διάφανο gel μόλις έρθει σε επαφή με τη ρινική κοιλότητα, αποτρέποντας την είσοδο αλλεργιογόνων στον οργανισμό, όπως η γύρη, το τρίχωμα των ζώων, τα ακάρεα της οικιακής σκόνης κ.ά.

Πρόκειται για τη μοναδική 100% φυσική προστασία από τα αλλεργιογόνα και, καθώς δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, είναι απολύτως ασφαλές για χρήση από όλη την οικογένεια – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών 18 μηνών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nasaleze, που διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έχει δοκιμαστεί και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με άριστα αποτελέσματα στη χρόνια αλλεργική ρινίτιδα και τη βελτίωση της λειτουργίας της ρινικής κοιλότητας. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στα Παιδιατρικά Χρονικά και ανακοινώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αλλεργιολογίας στο Μόναχο.

Μάθετε περισσότερα για το Nasaleze εδώ.

* Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης Virucidal activity of Nasaleze Cold & Flu Blocker in cell cultures infected with human pathogenic coronavirus 229-E.