Όταν έχουμε λεπτά ίσια ή σπαστά μαλλιά, το κυριότερο θέμα που μας απασχολεί είναι η έλλειψη όγκου. Τα προϊόντα στάιλινγκ που εφαρμόζουμε για να τον αποκτήσουν έχουν αποτέλεσμα, ωστόσο είναι εφήμερο και επιπλέον τα υπολείμματά τους συσσωρεύονται στο τριχωτό. Ετσι σταδιακά αυτό ασφυκτιά και παράγει επιπλέον λιπαρότητα στις ρίζες. Αυτό το φαινόμενο σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες συνθέσεις περιποίησης κάνουν τα μαλλιά μας θαμπά και άτονα. Επιπλέον δε συγκρατούν το χτένισμά τους, ακόμα και όταν εφαρμόζουμε θερμαινόμενα εργαλεία και ισχυρές συνθέσεις για μεγάλο κράτημα.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση που θα προσφέρει τον απαιτούμενο όγκο αλλά ταυτόχρονα τα μαλλιά μας θα παραμείνουν ανάλαφρα και υγιή, χωρίς «επιθετικό» στάιλινγκ με θερμαινόμενα εργαλεία.

 

Η σωστή φροντίδα για το τριχωτό

Επιλέγουμε τις κατάλληλες συνθέσεις περιποίησης, που εξασφαλίζουν φρεσκάδα και βαθιά καθαριότητα στο δέρμα του κεφαλιού αφήνοντας ανάλαφρα τα μαλλιά. Αναζητάμε ένα σαμπουάν με τεχνολογία που σέβεται το μικροβίωμα του τριχωτού και καθαριστικούς παράγοντες όπως τα μικκύλια που προσφέρουν εξυγίανση σε βάθος. Επιπλέον καλό είναι να περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως βιταμίνη Ε που δυναμώνουν τον υδρολιπιδικό φραγμό.

 

Μία φορά την εβδομάδα

Κάνουμε σκραμπ ή εφαρμόζουμε μία ειδική μάσκα για το τριχωτό προκειμένου να διατηρούμε την ισορροπία του. Δύο από τα κορυφαία συστατικά για αυτόν τον ρόλο είναι ο άργιλος και ο ενεργός άνθρακας.

 

Η σωστή φροντίδα για το υπόλοιπο μήκος

Τα μήκη και οι άκρες των μαλλιών μας ενδεχομένως να παρουσιάζουν αυξημένη ξηρότητα λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται από το θερμό στάιλινγκ. Επίσης οι τεχνικές διεργασίες ή ακόμα και η έκθεση στον ήλιο ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες επιδεινώνουν το φαινόμενο. Ετσι μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε στα μήκη τους μία ανάλαφρη μάσκα σε μορφή τζελ με αμινοξέα. Η σύνθεση θα αποκαταστήσει την υγεία τους και θα προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση και φροντίδα που χρειάζονται.

 

Ενυδάτωση στις άκρες και προστασία από το σπάσιμο

Ψεκάζουμε τα βρεγμένα μαλλιά με ένα leave in conditioner σπρέι που θα κάνει τα μαλλιά πιο ευκολοχτένιστα χωρίς να τα βαρύνει. Σε περίπτωση που έχουμε τάση για ψαλίδα, απλώνουμε μόνο στις άκρες ένα ξηρό έλαιο.

 

Στο ενδιάμεσο διάστημα από τα λουσίματα

Χρησιμοποιούμε ένα dry shampoo το οποίο απορροφά το περιττό σμήγμα, χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας και όγκο στις ρίζες. Με αυτή τη μέθοδο διατηρούμε ταυτόχρονα τα φυσικά έλαια της τρίχας που θρέφουν το υπόλοιπο μήκος της.

Extra tip: Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό βήμα για να αποφύγουμε το επιθετικό στάιλινγκ είναι να κάνουμε ένα κούρεμα που θα κάνει τα λεπτά μαλλιά να μοιάζουν πιο πλούσια, με περισσότερο όγκο.