Τα σγουρά μαλλιά μπορούν να γίνουν πολύ εντυπωσιακά, αρκεί να ξέρουμε πώς πρέπει να τα περιποιούμαστε. Ο μεγάλος τους εχθρός είναι το φριζάρισμα που οφείλεται στην αφυδάτωση. Ετσι, είτε έχουμε σγουρά ή σπαστά μαλλιά είτε ίσια αλλά επιθυμούμε σγουρά, ακολουθούμε τα παρακάτω tips για να αποκτήσουμε όμορφες καλοσχηματισμένες μπούκλες με διάρκεια.

 

 

 

Κάνουμε μπούκλες αν έχουμε….

Φυσικά σγουρά μαλλιά

* Ο μόνος τρόπος για να αποφεύγουμε το φριζάρισμα και να διατηρούμε καλοσχηματισμένες τις μπούκλες είναι η εντατική ενυδάτωση. Ετσι καθημερινά απλώνουμε στα μαλλιά μία μαλακτική σύνθεση που δεν ξεβγάζεται είτε σε μορφή σπρέι είτε σε μορφή γαλακτώματος.

* Μετά το λούσιμο και πριν από το conditioner χρησιμοποιούμε μια μάσκα που δρα σε λίγα λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των λεπτών κάνουμε ντους.

* Αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πιστολάκι και αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά. Αν πρέπει οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσουμε, το ρυθμίζουμε στη μεσαία σκάλα και τοποθετούμε τη φυσούνα στο στόμιο.

* Όταν οι μπούκλες χάνουν το σχήμα τους, ψεκάζουμε με ένα ενυδατικό σπρέι που δεν ξεβγάζεται ή εφαρμόζουμε έναν αφρό για σγουρά μαλλιά.

* Για να διατηρούμε τον όγκο στις ρίζες μέχρι το επόμενο λούσιμο, ψεκάζουμε ένα dry shampoo.

 

 

Iσια ή σπαστά μαλλιά

Στη δική μας περίπτωση μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα με ή χωρίς θερμότητα, ωστόσο η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι το ψαλίδι για μπούκλες.

*Μετά το λούσιμο και το ταμπονάρισμα των μαλλιών, απλώνουμε μία θερμοπροστατευτική σύνθεση.  Στη συνέχεια στεγνώνουμε με το πιστολάκι τα μαλλιά μας χτενίζοντας παράλληλα με μία οβάλ βούρτσα.

*Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στο ψαλίδι για μπούκλες. Δεν χρειάζεται να βάλουμε την πιο υψηλή θερμοκρασία, ιδίως αν η τρίχα μας είναι αδύναμη και λεπτή. Η ιδανική είναι γύρω στους 180ο.

* Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τούφες και τυλίγουμε την καθεμία στο ψαλίδι κρατώντας το σε όρθιο. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε πιο χαλαρές μπούκλες το κρατάμε οριζόντιο. Δεν αφήνουμε την κάθε τούφα στο ψαλίδι πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Για τις μπροστινές τούφες, κρατάμε τη φορά της μπούκλας προς τα έξω. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο κολακευτικό.

* Στο τέλος «ανοίγουμε» τις μπούκλες με τα δάχτυλά μας προκειμένου να αποκτήσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα

* Ψεκάζουμε με ένα spray που προσφέρει ισχυρό φιξάρισμα και λάμψη.