Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Το Ρομπότ, ο Φίλος μου» και οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και μέλη της Ομάδας, Γιάννης Γκαμαλέτσος, Ορέστης Ζηκούλης, Διονύσης Κανέλλης, Θάνος Κοτσόκολος και Γιώργος Κλωνής παρουσίασαν το καινοτόμο project ‘’Remind’’ που αποτελεί έναν εικονικό φίλο, ο οποίος δημιουργεί τα κίνητρα, ώστε οι πολίτες να ανακυκλώνουν, καταφέρνοντας να διακριθούν και να βραβευτούν.

Επιπλέον οι Minders κατέκτησαν τη σπουδαία 6η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα σε 365 ομάδες από 73 χώρες.

Οι συγκεκριμένες επιτυχίες αποτελούν τη συνέχεια της πολύ επιτυχημένης πορείας της Μαθητικής Ομάδας της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία έχει κερδίσει συνολικά οκτώ φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχει συμμετάσχει σε 7 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις, ειδικά βραβεία, ενώ τέσσερις φορές έχει βρεθεί στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση μέσω της συστηματικής και αδιάκοπης προετοιμασίας και της hands on εκπαίδευσης των μαθητών της, που πραγματοποιείται στον Όμιλο Ρομποτικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, συνεχίζει να ανεβάζει υψηλά τον πήχη στην εκπαίδευση της Ρομποτικής και των Νέων Τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι Προπονητές Ρομποτικής κύριος Δημήτρης Μωραΐτης, κύριος Ιάσονας Ταούκης και κύριος Τίμος Τρυφωνίδης.

* Λίγα λόγια για το project:

REmind”:

To project “REmind”, αποτελεί έναν εικονικό φίλο, ο οποίος δημιουργεί τα κίνητρα ώστε να ανακυκλώνουν οι πολίτες. Αξιοποιείται ένα σύστημα πόντων, οι οποίοι κερδίζονται με κάθε σκουπίδι που ανακυκλώνεται και μόλις έχουν συσσωρευτεί αρκετοί πόντοι, μπορούν να εξαργυρωθούν για κάποια ανταμοιβή, προϊόντα ή υπηρεσίες.

Το project χωρίζεται σε δυο επιμέρους μέρη:

1ο  Κάδος ανακύκλωσης: Δημιουργήθηκε ένας κάδος που έχει την ιδιαιτερότητα και το πλεονέκτημα να διαχωρίζει τα σκουπίδια που λαμβάνει σε 5 κατηγορίες, από τις οποίες οι 4 είναι ανακυκλώσιμες και η 5η στέλνεται για επιπλέον ανάλυση. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία της ανακύκλωσης αυτοματοποιείται και γίνεται ευκολότερη για τους πολίτες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προβληματίζονται για το πώς θα διαχωρίσουν τα σκουπίδια μόνοι τους. Η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο απλή, γιατί οι κάδοι είναι εύκολοι στη μεταφορά και στην εγκατάσταση.

2ο Εφαρμογή: Η εφαρμογή αποτελεί το στάδιο του project το οποίο κινητοποιεί τους χρήστες να ανακυκλώνουν, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πόντων, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κερδίσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την οθόνη που βρίσκεται σε κάθε κάδο RΕmind, η οποία προβάλει ένα QR code, κάθε φορά που κάποιος πετάει σκουπίδια, η εφαρμογή σαρώνει το QRcode και επιβραβεύει τον χρήστη με τους πόντους που αναλογούν στα σκουπίδια που έχει πετάξει. Ύστερα όταν ο χρήστης έχει συγκεντρώσει αρκετούς πόντους, η εφαρμογή τού παρέχει μια ποικιλία από επιλογές για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει τους πόντους του. Μια από τις πιο βασικές επιλογές που προτείνει η εφαρμογή είναι η εξαργύρωση πόντων για τη μείωση ή την ολική κάλυψη των ενεργειακών δαπανών του χρήστη. Τέλος, ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος καμερών εντοπίζει τους ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους εύκολα αναγνωρίσιμα σκουπίδια. Έτσι, η εφαρμογή ενημερώνεται συνεχώς για τους χρήστες που κυκλοφορούν με σκουπίδια και στέλνεται σε αυτούς μια φιλική υπενθύμιση, με σκοπό να διασφαλιστεί η ανακύκλωση του προϊόντος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Πληροφορίες: 22950 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr