Κατά καιρούς μας προβληματίζουν διάφορα θέματα που αφορούν τα μαλλιά μας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι το γιατί δεν μπορούν να μακρύνουν εύκολα. Πίσω από τους κυριότερους ενόχους βρίσκεται ένα κοινό πρόβλημα που εμφανίζεται κυρίως σε όσες γυναίκες και άνδρες έχουν πιο μακριά μαλλιά. Και αυτό είναι η ψαλίδα, δηλαδή η διχάλα που δημιουργείται στις άκρες. Αν και φαίνεται ασήμαντη, πρόκειται για ένα σύμπτωμα που αν αγνοήσουμε επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα το σπάσιμο της τρίχας. Ωστόσο με τα παρακάτω εύκολα tips θα αποκαταστήσουμε την υγεία τους και θα πούμε μία για πάντα «αντίο» σε αυτό το ενοχλητικό χαρακτηριστικό.

 

 

#Απομακρύνουμε τις σπασμένες άκρες

Το κόψιμο της ψαλίδας είναι μια καλή αρχή για να δυναμώσουμε τα μαλλιά μας. Αν η ψαλίδα είναι έντονη και δε θέλουμε να τα κόψουμε πολύ, επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο κάθε μήνα κόβοντας 2-3 εκατοστά.

 

 

#Προσοχή στο ξεμπέρδεμα

Δε χτενίζουμε με βίαιες κινήσεις τα μαλλιά μας γιατί είναι απόλυτα βέβαιο ότι τα ταλαιπωρούμε και τα σπάμε, στην προσπάθειά μας να τα ξεμπλέξουμε γρήγορα.

 

#Αποφεύγουμε τα χτενίσματα που προκαλούν ψαλίδα και ταλαιπωρούν το τριχωτό 

Καλό είναι να μην τραβάμε τα μαλλιά σε σφιχτές αλογοουρές, γιατί μπορεί να σπάσουν την τρίχα ή να την απομακρύνουν από το θύλακά της.

 

#Επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα

Για το λούσιμο χρησιμοποιούμε μια σύνθεση ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες τους. Δεν παραλείπουμε να βάλουμε conditioner, ακόμα και αν έχουμε κοντή κουπ. Η σύνθεσή του κλείνει τα λέπια της τρίχας, την κάνει λεία και διευκολύνει το ξεμπέρδεμα αποτρέποντας το σπάσιμο.

 

#Ενισχύουμε τη λείανση της τρίχας

Αν τα μαλλιά μας εξακολουθούν να είναι μπερδεμένα, μετά το λούσιμο και το στέγνωμα, απλώνουμε ένα leave in conditioner, δηλαδή μία μαλακτική και ενυδατική σύνθεση που δε ξεβγάζεται.

 

 

#Κάνουμε πιο ανθεκτική την τρίχα

Δυο με τρεις φορές την εβδομάδα εφαρμόζουμε μία πλούσια μάσκα θρέψης στα μαλλιά, φοράμε ένα σκουφάκι και κοιμόμαστε. Την επόμενη μέρα, που θα λουστούμε θα διαπιστώσουμε ότι έχουν γίνει πιο απαλά και ελαστικά.

 

#Ελαχιστοποιούμε τη φθορά από το θερμό στάιλινγκ

Πριν χρησιμοποιήσουμε το πιστολάκι, το ψαλίδι για μπούκλες ή την πρέσα ισιώματος δεν αμελούμε ποτέ τη θερμοπροστατευτική σύνθεση. Μπορεί να είναι κρέμα, γαλάκτωμα ή σέρουμ, το οποίο θα θωρακίσει την τρίχα ενάντια στην υψηλή θερμοκρασία που φτάνει ως και τους 260ο.

 

 

#Λέμε όχι σε δίαιτες – αστραπή, σε δίαιτες που αποδυναμώνουν την τρίχα

Απαραίτητη προϋπόθεση για υγιή, δυνατά μαλλιά που μακραίνουν γρήγορα είναι η κατάλληλη διατροφή. Παρέχουμε λοιπόν στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι κυρίως οι πρωτεϊνες και τα λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν την κερατίνη.