Όλοι θέλουμε να στολίσουμε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο με φανταχτερά στολίδια και λαμπερά φωτάκια, τέλεια συντονισμένα στο πιο γιορτινό και κομψό design. Κάθε χρονιά όμως, διαπιστώνουμε ότι είναι πιο εύκολο να το… βλέπουμε παρά να το κάνουμε. Για να μην μετατραπεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σε… άθλο, δημιουργήσαμε ένα σύντομο και περιεκτικό οδηγό με όλα όσα θα χρειαστείτε αλλά και απλές συμβουλές που θα απογειώσουν την γιορτινή διακόσμηση στους χώρους σας.

Και μην ξεχνάτε, τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε από δυνατές Black Friday προσφορές σε Χριστουγεννιάτικα για γιορτινή διακόσμηση σε συμφέρουσες τιμές.

1. Επενδύστε σε ένα δέντρο υψηλής ποιότητας

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας είναι στιβαρά και αξιόπιστα. Θα διαπιστώσετε ότι τα δέντρα υψηλής ποιότητας είναι γενικά πιο ανθεκτικά και αντέχουν σε επαναλαμβανόμενη χρήση χρόνο με το χρόνο, διατηρώντας παράλληλα την όμορφη και σχεδόν «φυσική» εμφάνισή τους.

Ειδικά εάν πρόκειται για το πρώτο σας δέντρο, προτιμήστε ένα κλασικό σχέδιο, που δεν θα ξεπεραστεί μετά από μερικά χρόνια και θα αποτελέσει την τέλεια βάση για να το διακοσμείτε κάθε φορά όπως θέλετε.

2. Ανοίξτε τα κλαδιά του

Ανοίγοντας τα κλαδιά του, θα κάνετε το δέντρο σας να φαίνεται πιο γεμάτο και φυσικό. Αν και μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Διαχωρίστε κάθε κλαδί, ώστε να ανοίγει για να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και μη διστάσετε να προσθέσετε και μεμονωμένα κλαδιά για να γεμίσετε τυχόν κενά.

Για να τα καταφέρετε δίχως ταλαιπωρία, φορέστε τα γάντια και μια μπλούζα με μακριά μανίκια για να αποφύγετε τυχόν γρατζουνιές.

3. Επιλέξτε το θέμα σας

Η γιορτινή σας διακόσμηση θα χρειαστεί ένα βασικό θέμα που θα ενώνει τα επιμέρους στοιχεία μεταξύ τους. Αυτό ισχύει για τους χώρους σας και για το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και για το δέντρο ξεχωριστά. Αποφασίζοντας για ένα θέμα, πριν να επιλέξετε τα διακοσμητικά σας δίνει τον τόνο και μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς να διακοσμήσετε το δέντρο αλλά και τους χώρους σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας τα χρώματα που θέλετε να υπερτερούν, σε συνδυασμό με δευτερεύοντες τόνους. Έτσι θα επιλέξετε μπάλες και στολίδια στα χρώματα του θέματος, που σας εγγυάται ένα ομοιόμορφο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

4. Ξεκινήστε από τα φωτάκια

Ενώ το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πάντα μια διαθέσιμη επιλογή που θα σας εξοικονομήσει χρόνο, μπορείτε να πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, επιλέγοντας τα κατάλληλα διακοσμητικά.

Ξεκινήστε από τον φωτισμό. Επιλέξτε διαφορετικές σειρές από πολύχρωμα λαμπάκια αλλά και σε θερμό λευκό, που χαρίζει ζεστασιά και θαλπωρή στην διακόσμησή σας. Ως γενικό εμπειρικό κανόνα, έχετε κατά νου ότι χρειάζεστε περίπου 100 λαμπάκια ή 5 μέτρα σειρά ανά περίπου 60 εκατοστά.

Έτσι, για ένα δέντρο ύψους περίπου 1,80m θα χρειαστείτε 300 φωτάκια, άρα τουλάχιστον 3 σειρές πέντε μέτρων. Αφού λοιπόν, βάλετε τα φωτάκια στο δέντρο είστε έτοιμοι να προσθέσετε μπάλες και στολίδια, μειώνοντας το ενδεχόμενο ατυχημάτων.

Χρησιμοποιείστε την πρίζα ως σημείο εκκίνησης, τυλίγοντας τα φώτα γύρω από τον κορμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, ανεβαίνοντας από το κέντρο της βάσης στην κορυφή. Συνεχίστε να τυλίγετε τα φωτάκια ομοιόμορφα γύρω από τα κλαδιά που βρίσκονται πιο κοντά στον κορμό και στη συνέχεια πλέξτε τα προς τα πάνω.

Όταν φτάσετε στην κορυφή, συνεχίστε το τύλιγμα και πάλι προς τα κάτω, τυλίγοντας την σειρά σας αυτήν την φορά στα έξω κλαδιά.

5. Ώρα για μπάλες και στολίδια

Ανεξάρτητα από το υλικό και το χρώμα στις μπάλες σας, θέλετε να επιλέξετε σετ με τρία διαφορετικά μεγέθη που θα χαρίσουν οπτική συνάφεια. Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε μπάλες από το ίδιο σετ είτε να συνδυάσετε από διαφορετικά για να κάνετε αντίθεση.

Για να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο, οπτικά ευχάριστο δέντρο, αγοράστε επιλέξτε τρεις, έξι ή δώδεκα μπάλες και κρεμάστε τις σε σχήμα «Ζ». Τοποθετήστε τις μεγαλύτερες πιο κοντά στο κέντρο του δέντρου για να του δώσετε μεγαλύτερο βάθος και τις μικρότερες στην άκρη των κλαδιών.

Κρεμάστε ευαίσθητα γυάλινα στολίδια στην κορυφή του δέντρου για να αποφύγετε τυχόν σπασίματα και προσθέστε τα τελευταία για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται στην τέλεια θέση.

6. Το πιο λαμπρό αστέρι

Must-have αξεσουάρ της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, απαραίτητο για να ολοκληρώσετε το δέντρο σας είναι το αστέρι. Επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο θέμα σας και στην αναλογία του δέντρου σας ενώ μην ξεχνάτε και το ύψος του ταβανιού.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να βάλετε εναλλακτικά σχέδια όπως οι άγγελοι.

7. Δεν ξεχνάμε ποδιά και φάτνη

Συχνά την παραβλέπουμε αλλά πρόκειται για την τελευταία πινελιά στην γιορτινή σας διακόσμηση και εξισορροπεί την συνολική εικόνα του δέντρου σας. Επιλέξτε μια ποδιά για την βάση του δέντρου, που θα καλύψει αντιαισθητικά καλώδια αλλά και την βάση.

Επιπλέον, είναι το τέλειο σκηνικό για όμορφα τυλιγμένα χριστουγεννιάτικα δώρα, δίπλα στην φάτνη, που βοηθά στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης, αρμονικής εμφάνισης.