Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα «πλημμυρίζει» με λάμψη και φως! Από άκρη σε άκρη, η ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής είναι διάχυτη στις γειτονιές με τον στολισμό της πόλης να ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, κατά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» στις γειτονιές

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου, οι γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, μεταμορφώνονται σε «χριστουγεννιάτικα χωριά». Φέτος, μάλιστα προστίθενται δύο ακόμη στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου θα χτυπά η “καρδιά” των Χριστουγέννων.

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες και παιδιά

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, αλλά και σε όλους όσοι αισθάνονται έτσι!

Γι’ αυτό, από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, μια σειρά από καινοτόμες και ποιοτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ, τα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, προσφέροντας ατέλειωτη χαρά και σκορπίζοντας όμορφα παιδικά χαμόγελα.

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» επιστρέφει ανακαινισμένος και υποδέχεται το κοινό με δωρεάν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.