Αποτελούν ένα από τα μυστικά της παραδοσιακής ασιατικής περιποίησης, αν και ο δυτικός κόσμος τα ανακάλυψε πρόσφατα. Ο λόγος για το jade roller και το gua sha, δυο εργαλεία από ημιπολύτιμους λίθους,  συνήθως νεφρίτη ή ροζ χαλαζία, που χρησιμοποιούνται για να κάνουν μασάζ στο πρόσωπο. Τo jade roller αποτελείται από δυο roll on, ένα μικρότερο και ένα μεγαλύτερο. Το gua sha έχει περίπου το σχήμα καρδιάς. Η χρήση τους υπόσχεται να χαλαρώσει τις εκφράσεις, να μειώσει το πρήξιμο και τις ρυτίδες, προσφέροντας λάμψη και ανανέωση στην επιδερμίδα.

 

Jade roller και gua sha: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους

  1. Τονώνoυν άμεσα την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνουν την οξυγόνωση των κυττάρων
  2. Διεγείρουν τη λεμφική κυκλοφορία μειώνοντας το πρήξιμο στο πρόσωπο και τις «σακούλες» στα μάτια
  3. Προάγουν την αποτοξίνωση και χαρίζουν άμεσα βελτίωση στον τόνο και τη λάμψη της όψης μας
  4. Συμβάλλουν στη διέγερση κολλαγόνου και ελαστίνη και στη σύσφιξη
  5. Λειαίνουν τα σημάδια της γήρανσης
  6. Απαλύνουν τα συμπτώματα της κούρασης, στο βλέμμα, το σαγόνι, γύρω από το στόμα
  7. Αυξάνουν τη δράση των καλλυντικών που εφαρμόζουμε στο δέρμα

 

Η τεχνική μασάζ

Γενικά, οι κινήσεις που κάνουμε είναι ανοδικές, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.

  1. Εφαρμόζουμε σε καθαρό δέρμα ένα ενυδατικό έλαιο ή serum
  2. Ξεκινάμε από το κέντρο του μετώπου με τη μεγάλη πλευρά του εργαλείου μας και ασκώντας μεσαία πίεση κάνουμε κινήσεις προς τον κρόταφο της δεξιάς πλευράς. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.
  1. Τοποθετούμε το εργαλείο πάλι στο κέντρο του μετώπου και κάνουμε το ίδιο με φορά προς τον αριστερό κρόταφο. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.
  2. Στο σημείο κάτω από τα μάτια με το μικρό άκρο του εργαλείου μας και ασκώντας ήπια πίεση ξεκινάμε την κύλιση από το εσωτερικό του ματιού προς την εξωτερική του γωνία. Επαναλαμβάνουμε 10 φορές. Στη συνέχεια, κάνουμε το ίδιο στο άλλο μάτι.
  3. Στη συνέχεια περνάμε στο πηγούνι. Με τη μεγάλη πλευρά του εργαλείου και ασκώντας μέτρια πίεση, κάνουμε ανοδικές κινήσεις από το κέντρο του προς το δεξί αυτί, περνώντας από τα μάγουλα. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές. Και κάνουμε το ίδιο ξεκινώντας από το κέντρο του πηγουνιού προς το αριστερό αυτί.
  4. Τέλος, σειρά έχει η γνάθος για να τονώσουμε το περίγραμμα όπου παρατηρείται χαλάρωση. Ασκώντας αρκετή πίεση κάνουμε ανοδικές κινήσεις μέχρι τους λοβούς των αυτιών. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές από τη μία πλευρά και 5 από την άλλη. Ετσι προκαλούμε υπεραιμία άρα καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και ανάπλαση των ιστών.

 

Σημείωση: Οπως κάθε ρουτίνα περιποίησης, έτσι και το jade roller ή το gua sha  χρειάζεται να το εφαρμόζουμε με συνέπεια, προκειμένου να δούμε ορατά αποτελέσματα.