Η αλλαγή του χρώματος στους τοίχους, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φρεσκάρετε το παιδικό δωμάτιο γρήγορα και με μικρό κόστος. Επιπλέον, δεν είναι πολύ δύσκολο να έχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν είστε αρχάριοι, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και τις απλές τεχνικές:

Βάφουμε το παιδικό σαν επαγγελματίες

Πρώτον, το διασκεδαστικό μέρος: Επιλέξτε ένα χρώμα. Για έμπνευση, ρίξτε μια ματιά σε κλασικά χρώματα και φροντίστε να ενσωματώσετε και τις αγαπημένες αποχρώσεις του παιδιού. Αν είναι έντονες μπορείτε να βάψετε μικρότερες επιφάνειες για να έχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Μέρος 1: Πώς να προετοιμάσετε τοίχους για βάψιμο

Αρχικά, αφαιρέστε όλα τα έπιπλα ή μετακινήστε τα στο κέντρο του δωματίου και τυλίξτε τυχόν χαλιά. Χρησιμοποιήστε ένα μουσαμά για να καλύψετε τυχόν επιφάνειες στο δωμάτιο για να τις διατηρήσετε καθαρές.

Σκουπίστε τους τοίχους με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό. Εάν το δάπεδο έχει μοκέτα, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε ταινία για να καλύψετε τις γωνίες, τις πρίζες και άλλες μόνιμες κατασκευές, που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Βεβαιωθείτε ότι η άκρη της ταινίας ευθυγραμμίζεται ακριβώς στο σημείο που ο τοίχος συναντά την επένδυση.

Μέρος 2: Πώς να βάψετε τους τοίχους

Εάν χρειάζεται αστάρι (εάν βάφετε πιο ανοιχτό χρώμα πάνω σε πιο σκούρο χρώμα για παράδειγμα) ρίξτε αρκετό αστάρι σε ένα δίσκο έτσι ώστε να καλύπτει το κάτω μέρος αλλά να μην συσσωρεύεται στις γωνίες. Ασταρώστε τους τοίχους και αφήστε να στεγνώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στη συνέχεια, προχωρήστε με το βάψιμο. Ξεκινήστε ρίχνοντας ανάμεικτο χρώμα σε ένα μικρό δοχείο (αρκετά μικρό για να το κρατάτε στο ένα χέρι). Βουτήξτε μια βούρτσα 2 ιντσών και, στη συνέχεια, χτυπήστε τη βούρτσα στην πλευρά του δοχείου για να αφαιρέσετε την περίσσεια.

Βάψτε τις περιοχές γύρω από την επένδυση, δύο ή τρεις ίντσες από την ταινία. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό για να βάψετε μεγαλύτερα τμήματα του τοίχου. Γεμίστε ένα δίσκο βαφής με τον ίδιο τρόπο που κάνατε με το αστάρι. Βουτήξτε τον κύλινδρο στο χρώμα, χρησιμοποιώντας το πάνω μέρος του δίσκου για να αφαιρέσετε την περίσσεια μπογιά.

Βάψτε ακολουθώντας σε σχήμα W. Χωρίς να σηκώσετε τον κύλινδρο από τον τοίχο, γεμίστε τα κενά με κάθετες πινελιές. Αυτό θα εξασφαλίσει ομοιόμορφη κάλυψη. Συνεχίστε τα βήματα αυτά μέχρι να καλυφθεί ολόκληρος ο τοίχος.