Η προετοιμασία για μία απόδραση είναι συχνά μια «πρόκληση» που πολλαπλασιάζεται όταν η οικογένεια έχει πολλά μέλη. Η απαραίτητη οργάνωση και ο αναγκαίος προγραμματισμός μπορούν ωστόσο να διευκολυνθούν ακολουθώντας λίγες απλές και πρακτικές συμβουλές που θα κάνουν τα οικογενειακά σας ταξίδια ξέγνοιαστα και απολαυστικά.

3 χρήσιμες συμβουλές προτού ξεκινήσετε την οικογενειακή σας απόδραση

#1 Προγραμματίστε το ταξίδι σας ως οικογένεια

Αν και είναι λογικό να καλείστε να πάρετε τις πιο σημαντικές αποφάσεις σε σχέση για το οικογενειακό ταξίδι, είναι καλή ιδέα να εμπλέξετε και τα παιδιά στον προγραμματισμό. Ενημερώστε τα για το πού θα πάτε και ρωτήστε τα ποιες είναι οι επιθυμίες τους για αυτό το ταξίδι και τι ακριβώς θα ήθελαν να κάνουν.

Με αυτόν τον τρόπο, θα «εξοικειωθούν» εκ των προτέρων με τον προορισμό και θα αισθάνονται πιο άνετα τη στιγμή που θα φτάσουν. Αποφασίστε επίσης από κοινού τις καθημερινές δραστηριότητες των διακοπών σας, χωρίς να ξεχνάτε ότι ο χρόνος ξεκούρασης πρέπει να είναι πάντα στο πρόγραμμα.

#2 Επωφεληθείτε από προσφορές και εκπτώσεις

Όταν μια μεγάλη οικογένεια ξεκινά ένα ταξίδι, τα έξοδα ναι μεν πολλαπλασιάζονται, αλλά υπάρχουν και «ευκαιρίες» όπως εκπτώσεις σε εισιτήρια για θεματικά πάρκα, κινηματογράφους, θέατρα και μουσεία. Επίσης, μπορείτε να ψάξετε για οικογενειακά πακέτα προσφορών ως προς τα εισιτήρια και τη διαμονή.

Επωφεληθείτε από τις απλές online διαδικασίες κρατήσεων και φροντίστε να κάνετε τα «κλικ» όσο το δυνατόν πιο νωρίς για ενδεχόμενες μεγαλύτερες προσφορές αλλά και για να έχετε το κεφάλι σας «ήσυχο».

#3 Επιλέξτε το κατάλληλο κατάλυμα

Επιλέξτε μέρη διαμονής ευνοϊκά για οικογένειες τα οποία περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε

Η οργάνωση είναι «σωτήρια», αλλά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μπορεί να προκύψουν ποικίλα αναπάντεχα. Αντιμετωπίστε με ευχάριστη διάθεση και υπομονή τις «αναποδιές» και «αφεθείτε» στα ευχάριστα απρόοπτα κάνοντας ένα δημιουργικό διάλειμμα από το αρχικό σας πλάνο. Πολλές φορές, οι εκτός προγράμματος εμπειρίες είναι κι εκείνες που κάνουν ένα ταξίδι, αξέχαστο..