Τα δώρα έχουν τυλιχθεί και βρίσκονται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η γαλοπούλα «περιμένει» στο ψυγείο και το βιβλίο με τις γιορτινές συνταγές έχει πάρει θέση στον πάγκο σας. Πριν ξεκινήσετε με την οργάνωση του εορταστικού μενού, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανανεώσετε την διακόσμηση στην τραπεζαρία σας, χαρίζοντάς της πιο χριστουγεννιάτικο αέρα.

1. Βρείτε το θέμα για την τραπεζαρία

Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα βρείτε το θέμα που θέλετε να κυριαρχεί στην τραπεζαρία σας. Ξεκινήστε ταιριάζοντας τα χρώματα με την υπόλοιπη διακόσμηση, όπως εκείνη που έχετε επιλέξει για το σαλόνι ή το χριστουγεννιάτικό σας  δέντρο, προσθέτοντας παρόμοια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κατά μήκος της. Χρησιμοποιήστε ένα απλό τραπεζομάντιλο με μια γιορτινή τραβέρσα για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό σημείο εστίασης.

Για πιο vintage νότες, μπορείτε να επιλέξετε χριστουγεννιάτικα κεριά, τοποθετώντας τα στο κέντρο της τραπεζαρίας σας, λίγο πιο πάνω από τα γιορτινά σουπλά.

2. Επιλέξτε τα πιάτα που θα χρησιμοποιήσετε

Κάντε μια λίστα με όλα τα πιάτα που θα χρησιμοποιήσετε την ημέρα του ρεβεγιόν και αναμείξτε τα κλασικά καθημερινά σχέδια με τα χριστουγεννιάτικα για να πετύχετε την επιθυμητή ισορροπία. Την παραμονή βγάλτε όλα τα πιάτα σερβιρίσματος και βάλτε στο καθένα από ένα post it που θα αναγράφεται τι θα σερβίρετε σε κάθε πιάτο για να μειώσετε το χάος.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ψάχνετε τελευταία στιγμή τα πιάτα σας και θα μπορείτε να τα οργανώσετε στην σωστή σειρά, όπως θα βγάλετε τα πιάτα σας.

3. Φτιάξτε το κεντρικό κομμάτι

Η δημιουργία ενός εντυπωσιακού κεντρικού στοιχείου για το τραπέζι σας είναι εκπληκτικά εύκολη και μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως τον χώρο σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό στεφάνι στο κέντρο, που περιβάλλεται από κουκουνάρια και άλλα διακοσμητικά φυτά.

Μπορείτε επίσης να γεμίσετε φανάρια με φωτάκια, στολίδια και τεχνητό χιόνι για να δημιουργήσετε μια μαγική εικόνα ακριβώς στο κέντρο της τραπεζαρίας σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το κεντρικό σας κομμάτι σχετικά χαμηλά, ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται απέναντι να μπορούν να συνομιλούν.

4. Χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες

Τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και οι χαρτοπετσέτες σας είναι κομβικά αξεσουάρ της τραπεζαρίας, που μπορείτε να τα αναμίξετε με χριστουγεννιάτικα ή εορταστικά κόκκινα ή οποιοδήποτε χρώμα ταιριάζει καλύτερα με το θέμα που έχετε επιλέξει.

Αν θέλετε μια πιο μίνιμαλ εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε απλές χαρτοπετσέτες και ένα χριστουγεννιάτικο δαχτυλίδι πετσέτας φαγητού για να διατηρήσετε το εορταστικό στοιχείο.

Επιλέξτε μια γιορτινή μπισκοτιέρα για να αποθηκεύσετε τα τραγανά μπισκότα κανέλας και μην ξεχάσετε μικρά στοιχεία, όπως το σετ αλατοπίπερο που όταν είναι γιορτινά απογειώνουν την λαμπερή διακόσμηση. Εκτός από την γιορτινή τουρτιέρα μπορείτε να βάλετε ένα χριστουγεννιάτικο topper στην τούρτα σας για να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο.

Ανάμεσά τους, μπορείτε να ρίξετε ψεύτικο χιόνι, να αφήσετε μερικές μπάλες και μικρά διακοσμητικά, όπως φιγούρες για να δέσουν όλα πιο αρμονικά.

5. «Ντύστε» τις καρέκλες σας

Επιλέξτε ένα χριστουγεννιάτικο κάλυμμα για να διακοσμήσετε τις καρέκλες σας και να εντείνεται το εορταστικό κλίμα στην τραπεζαρία. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά σχέδια και να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.

6. Μπείτε στο κλίμα

Για να μπείτε και εσείς στο κλίμα των γιορτών, επιλέξτε μια γιορτινή ποδιά και ένα γιορτινό γάντι κουζίνας που θα χρησιμοποιήσετε όσο μαγειρεύετε και μόλις τελειώσετε μπορούν να λειτουργήσουν σαν διακοσμητικά αξεσουάρ και για την κουζίνα σας.