Το περίφημο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου, έχουν χαρίσει στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων.

Οι μοναδικοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου ως αφηγητές μαζί με την συνοδεία της Φιλαρμόνια Ορχήστας Αθηνών σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ο Σουηδός εικαστικός DanielEgneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator Έφη Παππάθα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.

Το κλασικό έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ μαζί με μουσικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα, παρουσιάζονται με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών και μουσική διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής  Ζενιώδη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για 6μόνο παραστάσεις: 26,27, 29 και 30Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά.

 

Συντελεστές

Αφηγητές: Δημήτρης Λάλος – Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Φιλαρμόνια, Ορχήστρα Αθηνών

Μουσική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη

Εικονογράφηση: DanielEgneus

Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά

Εκτέλεση animation : Χρήστος Παπανδρεόπουλος

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Ενδυματολόγος: Φιλίτσα Νικολαϊδη

Κομμώσεις / makeup: Βασιλική Σουρρή

Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Παραγωγή:Lykofos

Διάρκεια παράστασης 75με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

26 Δεκεμβρίου: 12.00 & 15.00

27 Δεκεμβρίου: 17.00

29 Δεκεμβρίου: 17.00

30 Δεκεμβρίου: 12.00  & 15.00