Τα παιδιά είναι μικρά μόνο για λίγο. Τα παιδιά είναι παιδιά και η δημιουργικότητα συχνά τα βάζει σε μπελάδες. Αντί να περιορίσετε τη φαντασία τους, βάλτε λίγο χρώμα κιμωλίας σε έναν τοίχο και αφήστε τα να καλλιτεχνήσουν. Η τεχνοτροπία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα στο σπίτι που τα παιδιά σας μουτζουρώνουν συνεχώς. Ως μπόνους πλεονέκτημα, παρέχει όλο τον κάθετο αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε.

Προσθέτει ακόμη οικογενειακή ατμόσφαιρα στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Είναι ένας εκπληκτικός αδόμητος πόρος παιχνιδιού. Ένας μαυροπίνακας τεραστίων διαστάσεων εμπνέει τα παιδιά να αφήσουν για λίγο τους υπολογιστές και τα τάμπλετ για να δημιουργήσουν πραγματικά κάτι. Παρέχει ανεξάντλητες δυνατότητες για διασκεδαστικές δραστηριότητες. Μετατρέψετε έναν τοίχο στο σπίτι σας σε σταθμό χειροτεχνίας που φωνάζει «ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ!».

 

Τοίχοι και έπιπλα – πίνακες

 

Βάφοντας έναν τοίχο του υπνοδωματίου ή του οικογενειακού δωματίου του παιδιού σας, το παιδί σας θα μπορεί να ζωγραφίζει, να μαθαίνει να γράφει ή απλώς να κάνει μουτζούρες όποτε έχει ελεύθερο χρόνο. Ζωγραφίστε και μία από τις πόρτες της ντουλάπας του. Δίνοντάς τους έναν καθορισμένο χώρο για να ζωγραφίζουν, θα τα αποτρέψετε από το να μαρκάρουν στους άλλους τοίχους σας. Είτε βάψετε ολόκληρο τον τοίχο είτε μόνο ένα τμήμα του, τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν με τις ώρες ζωγραφίζοντας ή αφήνοντας σημειώσεις το ένα για το άλλο.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μπογιά μαυροπίνακα και σε διάφορους τύπους επίπλων. Βάψτε τη συρταριέρα ή το κουτί παιχνιδιών του με χρώμα κιμωλίας. Αφήστε τα να διακοσμήσουν κάθε αντικείμενο όπως θέλουν. Ενθαρρύνετέ τα να εξασκηθούν στο να γράφουν τα ονόματά τους ή τα αντικείμενα που ανήκουν σε κάθε συρτάρι.

Είναι εύκολο να διατηρηθεί καθαρό

 

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μαυροπίνακες είναι τόσο αποτελεσματικοί είναι ότι μπορούν να καθαρίζονται και να επαναχρησιμοποιούνται ξανά και ξανά χωρίς να καταστρέφεται η επιφάνειά τους. Ψεκάστε την περιοχή με λίγο νερό και σκουπίστε την με ένα καθαρό πανί. Μερικά γρήγορα σκουπίσματα και η επιφάνεια είναι έτοιμη για την αυριανή έκδοση.

 

Μάθετε στα παιδιά σας πώς να σβήνουν τα λάθη τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ζωγραφίζουν χωρίς να χρειάζεται να ξεκινούν κάθε φορά από την αρχή. Το χρώμα κιμωλίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε έναν πίνακα στην κουζίνα σας ή έναν χώρο μάθησης για το παιδί σας. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε να το συμπεριλάβετε στο σπίτι σας, θα προσφέρει ώρες μάθησης και διασκέδασης για όλους στην οικογένεια.