Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι σγουρών μαλλιών, ωστόσο το σύνηθες πρόβλημά τους είναι το φριζάρισμα. Μέχρι τώρα επενδύαμε στο κατάλληλο σαμπουάν και στη μάσκα προκειμένου να το καταπολεμάμε με την ενυδάτωση. Παρόλα αυτά δεν αρκεί για να δούμε καλοσχηματισμένα σγουρά μαλλιά.

Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα που μπορούμε να εφαρμόσουμε μετά το επόμενό μας λούσιμο, και να διώξουμε άμεσα το φριζάρισμα μια και καλή. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποιο είναι το μυστικό για τέλεια, φυσικά σγουρά μαλλιά και μπούκλες «δαχτυλίδι».

 

Τι κάναμε ως τώρα

Χρησιμοποιούμε σαμπουάν και κοντίσιονερ ειδικά για σγουρά μαλλιά και μάσκα αναδόμησης 2-3 φορές την εβδομάδα. Ενδεχομένως να χρησιμοποιούμε και μάσκα και κοντίσιονερ σε κάθε λούσιμο. Ωστόσο, το μυστικό για τέλειες, καλοσχηματισμένες μπούκλες, χωρίς φριζάρισμα έγκειται στη μετέπειτα διαδικασία. Και αυτή δεν είναι άλλη από το layering των κατάλληλων συνθέσεων προστασίας, ενυδάτωσης και φροντίδας.

 

Μετά το λούσιμο

-Ταμπονάρουμε τα μαλλιά με την πετσέτα. Απλώνουμε ένα έλαιο που θα τους χαρίσει ελαστικότητα και θα τα προστατεύσει από το σπάσιμο.

-Στη συνέχεια τα ξεμπλέκουμε με μία χτένα που έχει αραιά δόντια.

-Ψεκάζουμε τα μαλλιά με ένα ενυδατικό σπρέι.

-Τώρα σειρά έχει μία θερμοπροστατευτική σύνθεση που τα θα ενυδατώσει και θα τα θωρακίσει ενάντια στη θερμότητα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, καθότι το πιστολάκι ή το ψαλίδι για μπούκλες αφυδατώνουν την τρίχα και εντείνουν το φριζάρισμα. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών μας χρησιμοποιούμε την κατάλληλη ποσότητα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το προϊόν θα απλωθεί ομοιόμορφα στα μαλλιά.

-Ωστόσο, αν σκοπεύουμε να τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά, εφαρμόζουμε ένα leave-in conditioner, δηλαδή μία μαλακτική, ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται.

-Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μία κρέμα φορμαρίσματος με ενυδατικούς θρεπτικούς παράγοντες και χτενίζουμε με τα δάχτυλα, προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα.

Για το στέγνωμα χρησιμοποιούμε το πιστολάκι με φυσούνα και το ρυθμίζουμε στη μεσαία σκάλα και ταχύτητα.

 

 

Την επόμενη μέρα

 

Σε περίπτωση που κοιμηθούμε και οι μπούκλες μας χάσουν το σχήμα τους κάνουμε τα εξής:

– Αν χρειάζεται ψεκάζουμε τις ρίζες με ένα dry shampoo για να δώσουμε όγκο.

-Στη συνέχεια βρέχουμε το υπόλοιπο μήκος των μαλλιών με ένα ενυδατικό σπρέι που δεν ξεβγάζεται.

-Επειτα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία με  ένα leave – in conditioner και με τις παλάμες μας «κάνουμε μαλάξεις» στις μπούκλες για να αποκτήσουν ξανά το σχήμα τους.

-Τέλος, τα στεγνώνουμε φυσικά, ή με τη φυσούνα.