Το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν εύκολα να γίνουν σούπερ λεία χωρίς ιδιαίτερο στάιλινγκ και να αντανακλούν καλύτερα το φως σε σχέση με άλλα σχήματα μαλλιών. Αν μάλιστα έχουν όγκο, τότε ανήκουμε στις τυχερές. Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά προκειμένου να φαίνονται τα μαλλιά μας καλοχτενισμένα.

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις στα ίσια μαλλιά καθρεπτίζονται πιο έντονα τα προβλήματα σε σχέση π.χ. με τα σγουρά, όπως λιπαρότητα στις ρίζες, έλλειψη όγκου, αφυδάτωση στις άκρες, σπάσιμο και ψαλίδα.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα

Αν πράγματι παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα, τότε ακολουθούμε μερικά σημαντικά αλλά απλά tips περιποίησης που θα μεταμορφώσουν την εικόνα τους.

Tips περιποίησης για ίσια μαλλιά

* Επιλέγουμε το σαμπουάν που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες μας. Μπορεί ήδη να το γνωρίζουμε, όμως είναι βασικός παράγοντας για την όμορφη εμφάνιση των μαλλιών μας. Αν έχουμε λιπαρότητα προτιμάμε ένα ήπιο προϊόν που προσφέρει στην τρίχα όγκο και ζωντάνια.

Αν όμως έχουμε ταλαιπωρημένη τρίχα, τότε μία θρεπτική σύνθεση αναδόμησης θα χαρίσει τη λείανση και την απαλότητα που τους χρειάζονται.

* Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε ένα κοντίσιονερ και το εφαρμόζουμε στα μήκη αποφεύγοντας στις ρίζες. Αν έχουμε ταλαιπωρημένα μαλλιά δεν παραλείπουμε τη χρήση μίας μάσκας που θα χαρίσει λείανση και ελαστικότητα. Ετσι διευκολύνουμε το ξεμπέρδεμα και προλαμβάνουμε το φριζάρισμα.

* Προσέχουμε πώς τα στραγγίζουμε μετά το λούσιμο για να μη σπάμε την τρίχα. Γι’ αυτό, τα πιάνουμε όλα μαζί και τα πιέζουμε μέσα στις παλάμες μας, με φορά από τις ρίζες ως τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές ώστε να απομακρύνουμε τα περιττά νερά χωρίς να βλάψουμε την τρίχα.

*Κατά το σκούπισμά τους δεν τρίβουμε τα μαλλιά στην πετσέτα μεταξύ τους και μάλιστα με δύναμη. Γιατί εκτός από φριζάρισμα ενδέχεται να προκαλέσουμε σπάσιμο και ψαλίδα.

*Πριν τα στεγνώσουμε με το πιστολάκι, βάζουμε ένα προϊόν στάιλινγκ και θερμοπροστασίας για όγκο στις ρίζες.

*Καθώς τα στεγνώνουμε με το σεσουάρ ανασηκώνουμε τις ρίζες με μία χτένα για να αποκτήσουν όγκο. Επιπλέον φροντίζουμε ώστε η φορά του αέρα να είναι από την κορυφή του κεφαλιού προς τα κάτω προκειμένου να ισιώνουν εύκολα χωρίς να φριζάρουν.