Πώς θα επιλέξετε ένα όνομα για το μωρό χωρίς να τσακωθείτε; Χρειάζεται συμβιβασμός. Η διαδικασία είναι απαιτητική και μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή σας.

Σε μια προσπάθεια να προετοιμαστείτε, παρακάτω θα βρείτε 6 κοινούς καυγάδες που πιθανότατα θα αναφερθούν κατά τη διαλογή.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

1. «Ήξερα κάποιον με αυτό το όνομα και δεν τον συμπαθούσα»

Όλοι γνωρίζαμε κάποιον που μεγαλώσαμε ή πήγαμε μαζί στο σχολείο ή δουλεύουμε μαζί τώρα, ο οποίος μας κατέστρεψε ένα κατά τα άλλα πολύ καλό όνομα για ένα παιδί. Πολλές φορές ασυνείδητα αναπτύσσουμε αρνητικούς συνειρμούς ονομάτων χάρη σε ανθρώπους που έχουμε συναναστραφεί.

2. Όνομα πρώην σχέσης

Προτείνετε στο σύντροφό σας ονόματα που ονειρευόσασταν πάντα για την κόρη σας. Μαθαίνετε ότι εκείνος έβγαινε με κάποια που έχει το αγαπημένο σας. Παρόλο που είναι άδικο, πέφτει αυτομάτως από την κορυφή της λίστας σας.

3. «Είναι πολύ περίεργο»

Ο αγώνας να βρείτε πρωτότυπα και ξεχωριστά ονόματα για το παιδί σας δεν φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει περίπτωση η σύντροφός σας να αντιδράσει αν της προτείνετε έναν χαρακτήρα από το Star Wars.

4. «Είναι πολύ κοινό»

Το «κοινό» όπως και το «περίεργο» είναι μια σχετική έννοια. Μπορεί να μη θέλετε να χρησιμοποιήσετε στερεοτυπικά κοινά ονόματα. Όμως αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το καταπιεί ένας σύντροφος που ονειρεύται από την εφηβεία μια μικρή Μαρία ή έναν Γιαννάκη να τρέχουν ανέμελα στο καταπράσινο γκαζόν της αυλής.

5. Ο πόλεμος για το οικογενειακό όνομα

Μπορεί ο ένας από εσάς να θέλει να χρησιμοποιήσει ένα οικογενειακό όνομα, αλλά στον άλλον απλώς δεν αρέσει αυτό. Ή ακόμη χειρότερα, μπορεί ο άλλος να θέλει να δώσει το όνομα του δικού του παππού ή γιαγιάς για παράδειγμα.

6. Όνομα κατοικιδίου

Μερικοί φίλοι και άγνωστοι δεν έχουν το τακτ να αποφεύγουν να λένε στους νέους γονείς ότι λένε το μωρό τους όπως τον παιδικό τους σκύλο. Οποιαδήποτε από τα ανθρώπινα ονόματα, μπορεί να είναι και ονόματα κατοικιδίων. Για καλό και για κακό, αποφύγετε τα κοινά όνοματα σκύλων.