Μέσω του pregnancy journaling κρατάτε ένα ημερολόγιο της εγκυμοσύνης σας. Μπορεί να περιλαμβάνουν φωτογραφίες, έναν υπέρηχο, αναμνηστικά. Παράλληλα είναι ένας καλός τρόπος γραπτής καταγραφής των σκέψεων, των συναισθημάτων, των ανησυχιών και των επιθυμιών σας.

Το journaling στην εγκυμοσύνη έχει διάφορους σκοπούς. Μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα είδος λευκώματος, ένα αρχείο υγείας και/ή μια προσωπική αφήγηση της εμπειρίας σας.

Διαβάστε επίσης: Pregnancy Glow: Η εγκυμοσύνη σας κάνει πράγματι να λάμπετε

Πολλές γυναίκες κρατούν ημερολόγιο εγκυμοσύνης για να θυμούνται τα σημαντικά στάδια του ταξιδιού. Για παράδειγμα, την πρώτη φορά που νιώθουν το μωρό να κινείται, ή λεπτομέρειες για τις οποίες το παιδί μπορεί να είναι περίεργο αργότερα, όπως ονόματα που εξετάστηκαν ή πώς ένιωσαν οι γονείς για την αποκάλυψη του φύλου.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να κρατήσετε ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης. Μπορεί να το κρατήσετε μόνο για εσάς. Το journaling σας επιτρέπει να διατηρήσετε την αφήγηση ειλικρινή και πραγματική, χωρίς να αισθάνεστε ότι πρέπει όλα να ακούγονται ρόδινα. Το πιο σημαντικό είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας και το μωρό σας. Ναι με αυτή τη σειρά.

Τα 4 οφέλη του pregnancy journaling

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την τήρηση ημερολογίου εγκυμοσύνης:

  1. Ενθύμιο: Το ημερολόγιο είναι κάτι που εσείς, το μωρό σας, ακόμα και η οικογένειά σας θα μπορείτε να απολαμβάνετε για τις επόμενες γενιές.
  2. Ιατρικό αρχείο: Τα αρχεία μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για μελλοντικές εγκυμοσύνες. Το ημερολόγιο χρησιμεύει επίσης ως ένας τρόπος για να παρατηρήσετε τυχόν συναισθηματικές, ψυχικές ή φυσιολογικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  3. Συναισθηματική διέξοδος: Ίσως στο ημερολόγιό σας να καταγράφετε εμπειρίες που δεν μοιράζεστε εύκολα με άλλους. Μπορεί επίσης να είναι ψυχολογικά οργανωτικό, βοηθώντας σας να αποκτήσετε εικόνα και σαφήνεια για το πώς τα πάτε.
  4. Προετοιμασία για το μωρό: Ένα ημερολόγιο σας δίνει κάποια δομή για να προβληματίζεστε σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και το μωρό. Πολλά ημερολόγια περιλαμβάνουν λίστες ελέγχου για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο σωστό δρόμο.
  5. Αγχολυτικό: Η τήρηση ημερολογίου για το ταξίδι σας σας επιτρέπει να ανακουφιστείτε από το άγχος και να εμφυσήσετε/επαναφέρετε λίγη ηρεμία στη ζωή σας.
  6. Δέσιμο με το μωρό: Μαθαίνοντας να σκέφτεστε για το μωρό σας, συνειδητοποιείτε ότι χτίζετε σταδιακά μια σχέση για πολύ καιρό μετά τη γέννησή του.

Μπορώ να συμπεριλάβω και τον σύντροφό μου;

Ορισμένα ημερολόγια εγκυμοσύνης είναι μόνο για τις μητέρες, μερικά είναι μόνο για τους πατέρες και άλλα είναι για ζευγάρια. Ρωτήστε τον σύντροφό σας αν θα ήθελε να συμπεριληφθεί, χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση για να συμμετάσχει.

Ο ύπνος μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα για εσάς από το να γράφετε ημερολόγιο. Άλλωστε η απόκτηση ενός μωρού είναι αρκετά αγχωτική σε μια σχέση, και ίσως δεν χρειάζεστε άλλο ένα πράγμα που να δημιουργεί εντάσεις.