Την Άνοιξη του 2010, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ακροπόλεως (70ου Αθηνών) -που μεγαλώνουν στη σκιά του Ιερού Βράχου- δημιούργησαν Λεύκωμα από 82 ζωγραφιές τους με τίτλο »Τα Γλυπτά μας έχουν Πατρίδα» και θέμα την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Tο μήνυμα των »Γειτονόπουλων της Ακρόπολης» προς τους φίλους τους σε όλο τον κόσμο μεταφράστηκε σε 26 γλώσσες με τη βοήθεια κυρίως ξένων πρεσβειών αλλά και εθελοντών και το Λεύκωμα ταξίδεψε ανά τον κόσμο σε Πανεπιστήμια, Αρχαιολογικές Σχολές, Μουσεία, Πρεσβείες, Βιβλιοθήκες, προσφερόμενο πάντα δωρεάν.

Επίσης παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Δήμαρχο Αθηναίων, την Υπουργό Πολιτισμού και άλλα Δημόσια πρόσωπα. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, παιδιά ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται σχετικά με το παγκόσμιο αυτό αίτημα. 

Την Άνοιξη του 2015, η ίδια προσπάθεια στηρίχτηκε από τον πολιτιστικό μας σύλλογο “Ακροκύτταρο” και συνεχίστηκε με τη δημιουργία του ιστότοπου www.akropoliskids.gr σε 12 γλώσσες, όπου, μέσα από την προβολή ταινίας για την προώθηση της Επιστροφής των Γλυπτών, ζητούνταν η στήριξη των νέων όλου του κόσμου και φυσικά η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας.

Τη δημιουργία της ταινίας στήριξαν εθελοντικά σημαντικοί επαγγελματίες καθώς και ο αείμνηστος Βαγγέλης Παπαθανασίου που προσφέρθηκε να την «ντύσει» μουσικά.