Το να είστε έγκυος και να εργάζεστε μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές. Αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να πετύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ των δύο και να διασφαλίσετε την άνεσή σας στη δουλειά:

1. Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι ακόμη πιο σημαντική για τις εγκύους. Ταυτόχρονα, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του μωρού. Φροντίστε να τρώτε τρία έως πέντε υγιεινά γεύματα την ημέρα. Πάρτε μαζί μερικά θρεπτικά σνακ για να διατηρήσετε την ψυχική και σωματική σας υγεία υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Γλυκοπατάτες: Κάνουν την εγκυμοσύνη πιο «γλυκιά»

Σε αρμονία με μια θρεπτική διατροφή, τα υγιεινά σνακ μεταξύ των γευμάτων, βοηθούν στην διατήρηση των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα που μπορεί να προκαλέσουν ναυτία. Μην ξεχνάτε να παραμένετε ενυδατωμένες.

2. Κοιμηθείτε καλά τη νύχτα

Ένας καλός ύπνος κάθε βράδυ είναι απαραίτητος για να εξασφαλιστεί η σωστή ροή του αίματος στο μωρό. Βοηθά επίσης στην πρόληψη του πρηξίματος για να προλάβετε το αίσθημα της δυσφορίας στη δουλειά.

3. Ήπια άσκηση

Μια σύντομη βόλτα στο γραφείο μεταξύ των εργασιών θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο των ποδιών. Αποφύγετε την έντονη άσκηση.

4. Προσέξτε την υπερκόπωση

Μείνετε οργανωμένες γράφοντας υπενθυμίσεις στη δουλειά και στο σπίτι. Καταγράψτε όλες τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού με τον γιατρό και προσπαθήστε να τηρείτε το πρόγραμμά σας για να αποφύγετε την υπερκόπωση και την υπερβολική κούραση.

Κάντε μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας και προγραμματίστε ένα σταθερό χρόνο για να χαλαρώσετε για να αποφύγετε το άγχος.

5. Φορέστε άνετα ρούχα

Το σώμα σας υφίσταται πολλαπλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να φοράτε ρούχα στη δουλειά που δεν είναι μόνο άνετα αλλά και κατάλληλα για το αναπτυσσόμενο σώμα σας. Αποφύγετε τα στενά ρούχα και επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα για τις καθημερινές σας ανάγκες.

6. Διατηρήστε τη σωστή στάση του σώματος

Η εγκυμοσύνη αναγκάζει τη στάση του σώματός σας να αλλάξει για να φιλοξενήσει το μωρό σας. Διαχειριστείτε το κέντρο βάρους σας για καλύτερη σταθερότητα. Φροντίστε τη στάση του σώματός σας όταν κάθεστε ή στέκεστε για να αποφύγετε πόνους στην πλάτη και άλλα παρόμοια προβλήματα.

Το πιο σημαντικό είναι να αποφεύγετε να στέκεστε για πολλές ώρες όρθιες. Αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στην πλάτη σας. Ενώ κάθεστε, βεβαιωθείτε ότι η πλάτη σας είναι ίσια και καλά στηριγμένη. Αν χρειαστεί, φέρτε στη δουλειά ένα μικρό μαξιλάρι για να επεκτείνετε επιπλέον στήριξη.