Ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ είναι πάντοτε μαζί με τα παιδιά (αλλά και εσάς) όταν το χρειάζεστε, ειδικά αν το έχετε συσκευάσει στο ανθεκτικό και εύκολο στις μετακινήσεις βαζάκι του. Αυτά τα εύχρηστα επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία είναι το τέλειο σκεύος για σνακ προετοιμασίας γευμάτων για την εβδομάδα ή απλώς για να ετοιμάσετε ένα σνακ μέσα σε μερικά λεπτά.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε έμπνευση, έχουμε καταλήξει σε πέντε νόστιμες ιδέες για σνακ γεμάτες με ικανοποιητικά συστατικά που θα κρατήσουν κάθε μέλος της οικογένειας χορτάτο και ικανοποιημένο.

Σνακ στο σχολείο σε βαζάκι με…

… Μοτσαρέλα & Ντομάτα & Κρακεράκια

Στον πάτο ενός βάζου περίπου 16ml, προσθέστε 14 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, από πάνω προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και «κρύψτε» τον, προσθέτοντας από πάνω οκτώ ντοματίνια.

Διαβάστε επίσης: Πρωινό: Σκεφτείτε έξω από το κουτί (των δημητριακών)

Τοποθετήστε 5 κράκερ ολικής αλέσεως σε ένα μικρό δοχείο και τοποθετήστε τα πάνω από τις ντομάτες.

…Τυρί cottage & Αγγούρι & Ρεβύθια

Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο βαζάκι περίπου 16ml. Στρώνουμε από πάνω 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι, σε μικρά κομματάκια. Τοποθετήστε 1/4 φλιτζάνι τραγανά ρεβίθια σε ξεχωριστό δοχείο και τοποθετήστε πάνω από τα αγγούρια.

… Γιαούρτι & Μέλι & Βρώμη & Μπανάνα

Ξεκινήστε από την βάση του, τοποθετώντας 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας βρώμη, μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε το και είναι έτοιμο. Από πάνω προσθέστε κομματάκια μπανάνας.

… Γλυκό πλιγούρι βρώμης

Σε αυτήν την περίπτωση, η αναλογία είναι ένα φλιτζάνι βρώμη προς 1 ½ του υγρού της επιλογής σας, όπως γάλα, γάλα βρώμης, γάλα αμυγδάλου. Έπειτα προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκαντικό όπως μέλι.

Τα φρέσκα φρούτα όπως οι φέτες μήλου, τα μούρα και οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα νόστιμα και χορταστικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, βερίκοκα, μπανάνες, χουρμάδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού.

Προαιρετικά, μπορείτε να ολοκληρώσετε το σνακ με λίγους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα. Βάλτε όλα σας τα υλικά στο βαζάκι και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί προσθέστε την γαρνιτούρα (όπως τα αμύγδαλα) και είναι έτοιμο.