Το διάβασμα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα παιδιά. Όταν αποτελεί μέρος της οικογενειακής σας ρουτίνας, οι γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών αναπτύσσονται ενώ μέσα από τις μυθικές ιστορίες μπορείτε να ενσταλάξετε στα παιδιά σημαντικές αξίες και μαθήματα για την πραγματική ζωή.

Για να τα βοηθήσετε να αγαπήσουν το διάβασμα, ξεκινήστε να διαβάζοντας μαζί και προσπαθήστε να ερίστε και εσείς ένα καλό και σωστό πρότυπο. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να σας βλέπουν να διαβάζετε, καθώς είναι πιο πιθανό να σας μιμηθούν και να σηκώσουν ένα βιβλίο από μόνα τους.

Πώς θα αγαπήσουν το διάβασμα;

Για να το ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, επιλέξτε μια βολική στιγμή της ημέρας, όπως πριν να πάνε για ύπνο για να διαβάζετε μαζί. Η ανάγνωση μιας ιστορίας βοηθά τα παιδιά να ζωντανέψουν τις λέξεις. Μιλήστε μαζί για την ιστορία. Κάντε ερωτήσεις όπως, «Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί στην συνέχεια;».

«Σπάστε» την ρουτίνα και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, όπως το να προτείνετε στο παιδί να σας διαβάσει εκείνο μια ιστορία από τα βιβλία σας.

Για να εδραιώσετε την καλή συνήθεια, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια γωνία ανάγνωσης για τα παιδιά, έναν άνετο χώρο στο σπίτι γεμάτο μαξιλάρες και κουβέρτες, όπου το παιδί θα μπορεί να χαλαρώνει και να διαβάζει τα βιβλία του.

Και το βασικότερο όλων; Μην ξεχνάτε να διαβάζετε τα βιβλία που τους αρέσει να διαβάζουν. Επιλέξτε βιβλία και ιστορίες λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, όποια κι αν είναι αυτά, γιατί είναι πιο πιθανό να τα διαβάσουν εφόσον βρίσκουν την δραστηριότητα διασκεδαστική και ευχάριστη.

Ποια βιβλία αγαπούν τα παιδιά;

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε τα ακόλουθα παραμύθια για παιδιά, που θα τα βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR και θα τα παραλάβετε στην ώρα τους, στην πόρτα σας, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Μάλιστα, θα παραλάβετε όλα τα βιβλία σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Επωφεληθείτε από τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Η Δόνα Τερηδόνα και το Μυστικό της Γαμήλιας Τούρτας

Η Δόνα Τερηδόνα, μια πεντάμορφη αρχόντισσα, έχει το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου. Όσο όμως γλυκό και φωτεινό είναι το χαμόγελό της, τόσο σκοτεινή και μοχθηρή είναι η ψυχή της.

Έτσι, λοιπόν, όταν μια μέρα ο πιστός της καθρέφτης την πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι που το λένε Λουκία έχει ένα χαμόγελο ακόμα πιο όμορφο από το δικό της, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα ύπουλο σχέδιο για να της καταστρέψει τα δόντια.

Ανοίγει ένα ζαχαροπλαστείο απέναντι από το σπίτι της και περιμένει τη Λουκία να πέσει στην παγίδα. Θα πετύχουν τα υποχθόνια σχέδια της Δόνας Τερηδόνας; Θα μπορέσει η μικρή Λουκία να αντισταθεί στον αβάσταχτο πειρασμό του χορού των γλειφιτζουριών, των λουκουμάδων και της υπέροχης γαμήλιας δεκαώροφης τούρτας;

Αγοράστε το από 8,40 €

Μην ξυπνήσεις τον δράκο!

Δημιουργήστε μια γλυκιά, νανουριστική ατμόσφαιρα γιατα παιδιά σας, διαβάζοντας αυτή τη διαδραστική ιστορία με έναν δράκο που δε θέλει να κοιμηθεί. Τα μικρά σίγουρα θα συνδεθούν μαζί του!

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε: «Σσσς! Κάνε πολλή πολλή ησυχία! Ο άτακτος δράκος επιτέλους κοιμήθηκε. Αλλά κάθε που γυρνάει η σελίδα, ο αέρας κλείνει την πόρτα με ένα ΜΠΑΜ! Άραγε τότε ο δράκος ξυπνάει;».

Αγοράστε το από 7,77 €

Γέτι: Η Δύναμη του Ακόμη

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.

Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Αγοράστε το από 9,17 €

Οι δράκοι δε μοιράζονται

Μπορεί ένας δράκος να μάθει να μοιράζεται;

Η Ρούμπι είναι πολύ καλό δρακάκι. Ακολουθεί πιστά όλους τους Δρακοκανόνες: κλέβει απ’ ΟΛΟΥΣ και δε μοιράζεται με ΚΑΝΕΝΑΝ. Τα υπόλοιπα ζώα όμως αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους μαζί της. Αχ και να μπορούσαν να αλλάξουν τους κανόνες…

Μια υπέροχη ιστορία που δείχνει πόσο σημαντικό (και διασκεδαστικό) είναι να ξέρει κανείς να μοιράζεται.

Αγοράστε το από 12,96 €

Τι Είναι Τα Αστέρια; Οι Απορίες Των Μικρών

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τις απαντήσεις στις απορίες των μικρών μας φίλων στις… κρυμμένες εικόνες.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε: «Λάμπουν τη νύχτα στον ουρανό, μα ποιο είναι το πιο κοντινό;

Μπορώ άραγε να το επισκεφθώ;

Ελάτε να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στα αστέρια και να λύσουμε όλες τις απορίες των μικρών».

Αγοράστε το από 6,50 €