Ο θείος και η θεία, πέραν των γονιών και των παππούδων, συχνά αναπτύσσουν μια στενή σχέση με τα παιδιά. Όταν η μαμά είναι κουρασμένη, η θεία είναι έτοιμη να περάσει χρόνο με τα αγαπημένα της ανίψια. Όταν ο μπαμπάς δεν «υποκύπτει» σε παραπάνω δώρα τις γιορτές, ο θείος σίγουρα θα εμφανιστεί με μια… γεμάτη «αγκαλιά».

Είναι δεδομένο λοιπόν πως οι θείοι μπορούν να γίνουν οι πιο έμπιστοι φίλοι ενός παιδιού. Φίλοι που τους διδάσκουν αξίες, που τους κακομαθαίνουν, που είναι πρόθυμοι να περάσουν ώρες μαζί τους μα πάνω απ’ όλα, τα άτομα που επίσης αγαπούν άνευ όρων τα παιδιά μας.

 

Διαβάστε επίσης: Όταν το παιδί προτιμά να περνά χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά

Γιατί οι θείοι είναι τόσο σημαντικοί για κάθε παιδί

Οι θείοι είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι

Πέραν των αξιών που μπορούν να μεταδώσουν στα ανίψια τους, η θεία και ο θείος έχουν πάντα χρόνο να βοηθήσουν με τα μαθήματα του σχολείου. Το παιδί δε, τους προτιμά όταν είναι να μελετήσει για ένα τεστ μιας και σπάνια χάνουν την ψυχραιμία τους…

Οι θείοι λατρεύουν να… κακομαθαίνουν

Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσα- ίσα. Για να υπάρξει η σωστή ισορροπία και το παιδί να μεγαλώνει με υγιή τρόπο είναι σημαντικό βεβαίως να έχει όρια μα και στιγμές χαλάρωσης αυτών.

Οι θείοι είναι άτομα εμπιστοσύνης

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά ίσως δειλιάζουν να μιλήσουν για ορισμένα πράγματα στους γονείς τους. Η θεία και ο θείος είναι εκεί και εκείνα γνωρίζουν πολύ καλά πως πάντα τους περιμένουν με κατανόηση και μια καλή συμβουλή.

Το ένστικτο των θείων

Οι θείοι είναι κάτι σαν ψυχολόγοι. Ξέρουν πάντα πότε τα ανίψια τους είναι λυπημένα, ενοχλημένα και δεν αισθάνονται καλά. Μια θεία, σαν μια δεύτερη μαμά, προσφέρει αυτό τον ώμο για να κλάψει το παιδί και να νιώσει καλύτερα.

Είναι πάντα «ετοιμοπόλεμοι»

Οι θείοι είναι πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να φροντίσουν τα ανίψια τους. Όταν οι γονείς είναι στη δουλειά και πρέπει να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιον που μπορούν να εμπιστευτούν, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν είναι η μόνη επιλογή.

Όταν «μαλώνουν» οι θείοι, είναι αλλιώς

Όταν οι παρατηρήσεις προέρχονται από τη θεία ή το θείο είναι συνήθως πολύ πιο «ήπιες». Άλλωστε, έχουν αυτή τη μαγική ικανότητα να καθοδηγούν διακριτικά.

Τι πιο όμορφο απ’ το να γίνεσαι θείος

Μας γεμίζει ενέργεια και χαρά

Πόσα αλήθεια διασκεδαστικά πράγματα μπορείτε να κάνετε με τα ανίψια σας και να αισθάνεστε μαζί τους και πάλι παιδιά…

Η γέννηση του μωρού- Μια εμπειρία που δε μοιάζει με καμιά

Το συναίσθημα που νιώθει μια θεία και ένας θείος όταν το ανιψάκι τους γεννιέται είναι μαγικό. Τη στιγμή που το βλέπουν και το παίρνουν την πρώτη αγκαλιά θέλουν να το γεμίσουν αγάπη και φιλιά. Το ίδιο συναίσθημα τους ακολουθεί εφ’ όρου ζωής.

Γι’ αυτό και η θεία και ο θείος μας πάντα καμαρώνουν για εμάς και εμείς ξέρουμε πως όσο κι αν μεγαλώσουμε θα είναι αυτή η αγκαλιά τους η πολύτιμη φωλιά για να πορευόμαστε με σταθερά βήματα μπροστά.