Υλικά για 12 μάφιν

2 πολύ ώριμες μπανάνες

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσιες

120 γρ. ζάχαρη

1 φλ. νιφάδες καρύδας

3 αυγά

170 γρ. βούτυρο γάλακτος

1 πορτοκάλι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα. Προσθέστε ξύσμα από το πορτοκάλι και ένα – ένα τα αυγά, χτυπώντας διαρκώς. Προσθέστε τον χυμό του πορτοκαλιού και περίπου τα 2/3 της καρύδας, χτυπώντας για λίγο ακόμη, μέχρι να πάνε παντού. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε τις στο μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας και πάλι μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Γεμίστε κατά τα 2/3 τις θήκες των μάφιν, αφού πρώτα τις βουτυρώσετε και πασπαλίστε με την υπόλοιπη καρύδα. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.