Οι ειδικοί τα αποκηρύσσουν όταν πρόκειται για τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ. Ομως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που προτιμούν τα μωρομάντηλα χάρη στην πρακτικότητα και την ταχύτητα στη χρήση τους.

Αν και τα μωρομάντηλα είναι μία εύκολη μέθοδος καθαρισμού, δεν είναι και η πιο κατάλληλη. Κυρίως γιατί η ενήλικη επιδερμίδα και ιδιαίτερα αυτή των γυναικών που μακιγιάρονται, έχει πολύ πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Ανάγκες οι οποίες γίνονται όλο και πιο επιτακτικές καθώς περνάνε τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Λαμπερό δέρμα σε… επτά βήματα

Παρόλα αυτά κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί: Είναι κατάλληλα για το δέρμα ενός μωρού άρα γιατί όχι και για τη δική μας επιδερμίδα;

Γιατί δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά και σε βάθος τους ρύπους, το σμήγμα και τα υπολείμματα μακιγιάζ, απαντούν οι ειδικοί.

 

Μωρομάντηλα για το ντεμακιγιάζ

Είναι μία εύκολη λύση, ιδίως όταν είμαστε πολύ κουρασμένες. Όμως οι δερματολόγοι συμφωνούν στο ότι τα μωρομάντιλα αφενός δεν καθαρίζουν απόλυτα καλά την επιδερμίδα, και αφετέρου αφήνουν κατάλοιπα.

Παρόλα αυτά είναι μία αποτελεσματική λύση ανάγκης όταν:

α) Μας έχει τελειώσει το προϊόν ντεμακιγιάζ. Τότε, τα μωρομάντηλα μπορούν να εκπληρώσουν το ρόλο του, ως έναν βαθμό. Απομακρύνουν αρκετή ποσότητα του φον ντε τεν, των σκιών και της μάσκαρα.

β) Συνηθίζουμε να κάνουμε ιδιαίτερα βαρύ, τύπου επαγγελματικό μακιγιάζ. Τότε τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για να αφαιρέσουν τη μεγάλη ποσότητα των χρωστικών. Στη συνέχεια, όμως πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το προϊόν ντεμακιγιάζ και το καθαριστικό μας.

Επιπλέον, αν συνηθίζουμε να τα έχουμε στο μπάνιο μας, τότε επιλέγουμε μία σύνθεση με κάποιο ή και περισσότερα από τα παρακάτω συστατικά, καταπραϋνουν και ανακουφίζουν το δέρμα. Αυτά είναι τα εξής: πανθενόλη, αλλαντοΐνη aloe vera, έλαιο χαμομηλιού, και βιταμίνη Ε.

 

Τip: Αφού περάσουμε το πρόσωπό μας με το μωρομάντηλο, ξεπλένουμε με νερό. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με νέο μαντιλάκι, μέχρις ότου να μείνει καθαρό.