Τα σνακ είναι πολύ σημαντικά γεύματα για τα παιδιά μα και για εμάς. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές λόγω των πολλών υποχρεώσεων που τείνουμε να επιλέγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα για να χορτάσουμε οικογενειακώς. Τα τρόφιμα αυτά όμως, περιέχουν απλά σάκχαρα και τρανς λιπαρά που μόνο καλό δεν κάνουν στον οργανισμό μας.

Βελτιστοποιήστε τη διατροφή των παιδιών μα και τη δική σας, ετοιμάζοντας 2 υγιεινά σνακ που δεν απαιτούν χρόνο και κόπο.

 

Διαβάστε επίσης: Brain food για το παιδί: Οι τροφές που βοηθούν την πνευματική ανάπτυξη

2 γλυκά υγιεινά σνακ για τα παιδιά (και όχι μόνο)

#1 Μπουκιές μήλου και φυστικοβούτυρου

Συστατικά:

  • 1 μήλο.
  • 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο.
  • Κανέλα, σταφίδες και τσιπς καρύδας ή γκρανόλα (προαιρετικά).

 

Για να το φτιάξετε

  • Κόβετε το μήλο σε χοντρές φέτες.
  • Αλείφετε πάνω του το φυστικοβούτυρο.
  • Προσθέτετε κανέλα, σταφίδες ή γκρανόλα.
  • Βάζετε από πάνω άλλη μια φέτα μήλου και έχετε μια έτοιμη μπουκίτσα.

 

Γιατί να προτιμήσετε αυτό το σνακ

Το φυστικοβούτυρο παρέχει ενέργεια, αλλά και σημαντική ποσότητα ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών. Βοηθά στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών των παιδιών σε πρωτεΐνη, που είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη κάθε παιδιού.

#2 Μπάρες με αμύγδαλα και σοκολάτα

Υλικά για 8 μπάρες

  • 200 γρ. μαργαρίνη.
  • 400 γρ. νιφάδες βρώμης.
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη.
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα.
  • 100 γρ. αμύγδαλο.

 

Για να τις φτιάξετε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και παράλληλα λιώνετε τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα σε μία κατσαρόλα. Αναμειγνύετε τη βρώμη, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, στρώστε κατά μήκος το μείγμα και ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για μια ώρα, μοιράστε και απολαύστε.

Γιατί να φτιάξετε αυτή τη συνταγή

Οι μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στην αγορά συχνά περιέχουν υπερβολική ποσότητα πρόσθετων σακχάρων. Αντίθετα, η προετοιμασία τους στο σπίτι σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τα συστατικά που χρησιμοποιείτε και να δημιουργείτε ένα πιο ποιοτικό τελικά σνακ.