Οσο καλά προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιούμε, όσο καλή τεχνική και να έχουμε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι σωστό, αν τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε δεν είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση.

Εκτός από θέμα στην εφαρμογή, θα παρουσιάσουν πρόβλημα στην υγεία της επιδερμίδας, μιας και τα βρώμικα σύνεργα του μακιγιάζ αναπτύσσουν βακτηρίδια και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

 

Πινέλα

Ένα ποιοτικό σετ πινέλων θα αντέξει αρκετά χρόνια αρκεί να το φροντίζουμε. Τι σημαίνει αυτό:

-Τα τοποθετούμε σωστά (είτε σε μία θήκη που διπλώνει είτε σε ένα ποτήρι)

-Τα καθαρίζουμε τακτικά.

  1. Σε ένα μεγάλο ποτήρι με χλιαρό νερό, διαλύουμε μία μικρή δόση από ένα απαλό σαμπουάν.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα πινέλα και τα αφήνουμε 1-2’ ώστε να μαλακώσουν τα υπολείμματα.
  1. Τα κουνάμε κυκλικά για να απελευθερώσουν το μακιγιάζ που έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό τους.
  2. Τα βγάζουμε και τα τρίβουμε απαλά στην παλάμη μας ώστε να τα καθαρίσουμε καλύτερα.
  3. Ανανεώνουμε το σαπουνόνερο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
  4. Ξεπλένουμε τα πινέλα με νερό και τα απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα ώστε να στεγνώσουν και να αποκτήσουν ξανά το σχήμα τους.

Tip: Οσα πινέλα χρησιμοποιούμε καθημερινά, καλό είναι να τα καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα, αν τα έχουμε σε εξωτερικό χώρο, για να διώξουμε τα βακτήρια και τη σκόνη που επικάθονται στην επιφάνειά τους.

Αν είναι φυλαγμένα σε θήκη, τότε μία – δυο φορές τον μήνα είναι αρκετές.

 

 

Σφουγγαράκια

Τα υψηλής ποιότητας σφουγγαράκια για την εφαρμογή του μέικ απ, του κονσίλερ και του κρεμώδους highlighter επιτρέπουν τη συχνή πλύση τους πριν τα πετάξουμε.  Ετσι, τα καθαρίζουμε με νερό και ένα ήπιο σαμπουάν, μία με δυο φορές τον μήνα.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε πολύ πιο φθηνά σφουγγαράκια τα οποία είναι αναλώσιμα. Δηλαδή, επιδέχονται καθάρισμα πιο λίγες φορές από τα ποιοτικά, αλλά μπορούμε εύκολα και οικονομικά να τα αντικαταστήσουμε.

 

Puff πούδρας

Επενδύστε σε ένα ποιοτικό puff προκειμένου να αναδιανέμει ομοιόμορφα και με ακρίβεια την πούδρα στο πρόσωπο. Το καθαρίζετε όπως ακριβώς τα πινέλα, με νερό και ήπιο σαμπουάν.

 

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Και αυτό έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, καθώς με τη χρήση του οι άκρες του φθείρονται και δεν συγκρατούν καλά τις πιο μικρές τρίχες. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, είναι η ώρα να το αντικαταστήσετε.

 

Ψαλίδι βλεφαρίδων

Το κομμάτι από λάστιχο που βρίσκεται στα δυο μέρη του προστατεύει τις βλεφαρίδες από το σπάσιμο. Αν λοιπόν παρατηρήσετε ότι το λάστιχο έχει φθαρεί, πρέπει να αντικατασταθεί. Κάποια ψαλίδια βλεφαρίδων περιλαμβάνουν στη συσκευασία τους ένα ανταλλακτικό σετ. Αν το δικό σας δεν έχει, πρέπει να το αντικαταστήσετε.