Ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες στην περιποίησή μας, να διορθώσουμε τις φθορές της επιδερμίδας και να βελτιώσουμε την όψη μας. Ακόμα κι αν έχουμε περάσει τα 40.

Για να τα καταφέρουμε, ακολουθούμε 5 βασικούς κανόνες.

Διαβάστε επίσης: Τριχόπτωση: Πώς την αντιμετωπίζουμε;

Επιπλέον, συμβουλευόμαστε  τους ειδικούς  σχετικά με  έξτρα θεραπείες προκειμένου να απαλλαγούμε από μικρές δυσχρωμίες, σημαδάκια ή λεπτές γραμμές και ρυτίδες και χαλάρωση.

 

Επιλέγουμε το κατάλληλο καθαριστικό

Οι δερματολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και όχι ένα τυχαίο. Επιπλέον, ένα καθαριστικό με ΑΗΑ που κάνει ήπια απολέπιση είναι ιδανικό για χρήση 2 φορές την εβδομάδα. Η σύνθεση καθαρίζει σε βάθος και διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων που είναι άλλωστε το ζητούμενο.

 

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Η διαδικασία χωρίζεται σε δυο φάσεις:

 

*Χρησιμοποιούμε ορό πρωϊ και βράδυ

Ο ορός μπορεί να βελτιώσει αισθητά την επιδερμίδα σε πρόσωπο και λαιμό, γιατί διεισδύει βαθύτερα από άλλες συνθέσεις. Για την επιδερμίδα μετά τα 40 ο ιδανικός ορός περιέχει ενυδατικούς, συσφιγκτικούς και αντιγηραντικούς παράγοντες, όπως:

-υαλουρονικό οξύ χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους

-ceramides

-λιπαρά οξέα

-βιταμίνες C και Ε

-ρετινόλη

-πολυπεπτίδια που διεγείρουν τους ινοβλάστες και επιμηκύνουν τη ζωή των κυττάρων

 

*Αφού απορροφηθεί ο ορός, συνεχίζουμε με την κρέμα

Διαλέγουμε μία ενισχυμένη αντιγηραντική κρέμα την οποία απλώνουμε σε πρόσωπο και οπωσδήποτε σε λαιμό, μέχρις ότου να απορροφηθεί.

Προσοχή: Η σύνθεση που περιέχει αντηλιακό φίλτρο είναι επαρκής, μόνο αν παραμείνουμε στον ήλιο ελάχιστα.

 

Το αντηλιακό είναι το must όλο τον χρόνο

Οι φθορές στο δέρμα εξαιτίας του ήλιου συσσωρεύονται από την παιδική μας ηλικία. Το αντηλιακό δεν μπορεί να διορθώσει αυτές που έγιναν στο παρελθόν, όμως μπορεί να προλάβει καινούριες, οι οποίες αποκαθίστανται με πιο αργό ρυθμό απ’ ότι σε νεαρότερη ηλικία.

Tip: 15-20’ πριν βγούμε από το σπίτι απλώνουμε ξεχωριστά το αντηλιακό μας.

 

Φροντίζουμε εντατικά τα μάτια

Ισως δεν της δίναμε ιδιαίτερη βαρύτητα παλαιότερα, όμως τώρα νιώθουμε την έλλειψή της, αφού η αίσθηση «τραβήγματος» καθώς και οι άλλες ατέλειες, γίνονται πιο έντονες. Μιλάμε για την κρέμα ματιών. Ετσι:

*Επιλέγουμε μια καλή αντιγηραντική σύνθεση ματιών με θρεπτικούς παράγοντες και αποσυμφορητικά συστατικά, όπως η καφεϊνη, που καταπολεμούν το πρήξιμο.

*Τη μέρα, δε βγαίνουμε ποτέ από το σπίτι χωρίς γυαλιά ηλίου, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Το κλείσιμο των ματιών για την αποφυγή του ήλιου είναι οι σημαντικότερες αιτίες για τον σχηματισμό ρυτίδων στην περιοχή.