Υλικά:

1 χοιρινό φιλέτο σε λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδου

μισό κρεμμυδάκι

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

1-2 κουταλιές λευκό ξίδι

1 κουταλιά ρίγανη

θυμάρι

δενδρολίβανο

μισή κουταλιά μέλι

 

Για το τζατζίκι:

1 αγγούρι

2 σκελίδες σκόρδου

¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

μισό κιλό γιαούρτι

1-2 κουταλιές μηλόξιδο

αλατοπίπερο

 

Για σερβίρισμα:

4 πίτες

1 κρεμμύδι

1 ντομάτα

μαρούλι

τηγανιτές πατάτες

λίγο μαρούλι

 

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε από το γύρο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το φιλέτο σε λωρίδες με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο με τα χέρια σας. Προσθέστε το μέλι, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Τηγανίστε το όλο για 1 λεπτό κάθε πλευρά.
  3. Για να κάνετε το τζατζίκι, βάλτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε το αγγούρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά. Στεγνώστε το πολύ καλά σε μία πετσέτα και σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το αγγούρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το μηλόξιδο και αλατοπίπερο.
  4. Ψήστε τις πίτες για λίγο στ φούρνο και περάστε τις με λάδι και ρίγανη. Γεμίστε το σουβλάκι με τα υλικά της προτίμησής σας.