Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα πρέπει πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μακιγιάζ να σιγουρευτούμε ότι:

 

1.Γνωρίζουμε τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αυτός είναι ο βασικότερος παράγοντας που θα κρίνει τον συνδυασμό του μέικ απ και της ενυδάτωσης που θα διαλέξουμε.

Διαβάστε επίσης: Καθαριστικό προσώπου: Μήπως χρησιμοποιείτε το λάθος;

2. Η αρχή του μακιγιάζ ξεκινάει με την ενυδάτωση. Ετσι, αποφασίζουμε ποιες περιποιητικές συνθέσεις θα βελτιώσουν την παρούσα κατάσταση της επιδερμίδας μας. Προσοχή. Η συμπεριφορά της επιδερμίδας αλλάζει συχνά, οπότε παρομοίως αλλάζουμε και τον συνδυασμό των συνθέσεων που χρησιμοποιούμε.

 

3.Επιλέγουμε το κατάλληλο μέικ απ, σύμφωνα με τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος. Αν θέλουμε να καλύψουμε σπυράκια, κοκκινίλες και εξανθήματα, το foundation σε μορφή στικ είναι ιδανική πρόταση. Αν επιθυμούμε να χαρίσουμε μια διάφανη όψη υγείας, προτιμάμε τις ελαφριές, λεπτόρρευστες συνθέσεις που ενίοτε συμπεριέχουν σωματίδια λάμψης.

 

4. Διαλέγουμε τον σωστό τόνο μέικ απ.

 

5. Βρίσκουμε το κατάλληλο κονσίλερ ματιών. Κάποιοι make up artists προτείνουν ένα με δυο τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα. Για τους μαύρους κύκλους, χρειαζόμαστε έναν κορέκτορα, δηλαδή μία σύνθεση με χρωστικές που θα εξισορροπήσουν τη διαφορά απόχρωσης.

 

6. Ποντάρουμε στη σωστή απόχρωση πούδρας που θα σταθεροποιήσει το συνολικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχουμε καταλήξει τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε, τσεκάρουμε αυτό

Extra tip: Για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα και διάρκεια, ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα setting spray.