Για ορισμένες γυναίκες, η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια σχετικά εύκολη απόφαση και διαδικασία. Για άλλες πάλι όχι. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, η διατήρηση μιας θετικής στάσης θα σας κάνει να απολαύσετε τον όλο χρόνο προετοιμασίας περισσότερο, χωρίς βιασύνη και με το μυαλό σας συγκεντρωμένο σε αυτό που επιθυμείτε.

 

Διαβάστε επίσης: Διατροφή και εγκυμοσύνη: Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες;

Τα «κλειδιά» για να παραμείνετε αισιόδοξη όταν θέλετε να αποκτήσετε μωράκι

Επίσκεψη σε γυναικολόγο

Το να κλείσετε ραντεβού με το γυναικολόγο σας θα είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε μόλις εσείς και ο σύντροφός σας αποφασίσετε να κάνετε μωρό. Εκείνος θα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

Είναι σημαντικό να θέσετε στο γιατρό σας όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που έχετε κατά νου. Ρωτήστε να μάθετε πληροφορίες σχετικά με την ωορρηξία και τις γόνιμες ημέρες. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο για να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας και πότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος. Επίσης, ενημερωθείτε για τις βιταμίνες και τα μέταλλα που ενδεχομένως πρέπει να λαμβάνετε για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε βιβλία σχετικά με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα για να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για αυτό που θα ακολουθήσει.

Εξαλείψτε την αβεβαιότητα- Εμπιστευτείτε το σώμα σας

Για να παραμένετε αισιόδοξη για την εγκυμοσύνη πρέπει όπως είπαμε παραπάνω να έχετε τη σωστή πληροφόρηση.

Εξαλείφοντας την αβεβαιότητα, μειώνεται το άγχος το οποίο, σε συνδυασμό με το φόβο, μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές και επαναλαμβανόμενες σκέψεις για την εγκυμοσύνη. Αυτό, αντί να σας βοηθήσει, εμποδίζει το στόχο σας.

Επιπλέον, το σώμα σας σας δίνει σήματα, τόσο όταν όλα πάνε καλά όσο και όταν δεν πάνε. Γνωρίστε το και εμπιστευτείτε το. Είναι φυσιολογικό μερικές φορές να νιώθετε αγωνία ή φόβο για το πότε και το εάν θα μείνετε έγκυος, αλλά μην απελπίζεστε. Όλα θα έρθουν φυσικά και στην ώρα τους.

Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας

Υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με μια θρεπτική διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, καθώς και η σωματική άσκηση, θα προετοιμάσει το σώμα και το μυαλό σας για την εγκυμοσύνη.

Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά και θα μειώσει τα επίπεδα άγχους. Σε αυτό το στάδιο, αλλά και σε αυτό της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, θα πρέπει να κόψετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Κάντε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένη

Το να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και που σας κάνουν ευτυχισμένη συμβάλει θετικά στο θέμα εγκυμοσύνη. Δραστηριότητες όπως η γιόγκα, το γυμναστήριο, το σινεμά, το θέατρο, το περπάτημα με φίλους, τα ψώνια, το φαγητό έξω, ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως η ακρόαση μουσικής, θα βοηθήσουν το σώμα σας να απελευθερώσει τις ορμόνες της χαράς.

Απολαύστε το «ταξίδι» προς την εγκυμοσύνη

Η αναμονή της εγκυμοσύνης πρέπει να είναι μια ήρεμη, χαρούμενη και ξέγνοιαστη διαδικασία. Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε αν περάσει ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος μήνας και δεν μείνετε έγκυος. Να θυμάστε ότι το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό και ο τρόπος αντίδρασής του, επίσης. Όλα έρχονται όπως είπαμε στην ώρα τους και πρέπει να είστε υπομονετική.

Απολαύστε λοιπόν (και) αυτό το «ταξίδι» με γαλήνη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα.