Και μια μέρα, κάπου εκεί γύρω στα 40, παρατηρούμε ότι το μακιγιάζ που κάναμε καθημερινά και συγκέντρωνε κολακευτικά σχόλια, μοιάζει πλέον ξεπερασμένο και δεν δείχνει όπως παλιά. Το βλέμμα είναι πιο σκοτεινό και κουρασμένο, οι σκιές δεν απλώνονται καλά, τα άλλοτε έντονα κραγιόν κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο μικρά, το μέικ απ δεν στρώνει τόσο καλά. Και όμως, κάνουμε τις ίδιες κινήσεις και χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα που συνέθεσαν τη συνταγή της επιτυχίας.

«Οπως η γκαρνταρόμπα μας αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, το ίδιο ισχύει και στο κομμάτι της περιποίησης και του μακιγιάζ. Δεν φοράμε το ίδιο ρούχο κάθε μέρα επί χρόνια. Γιατί να ισχύει το ίδιο και για το στυλ που βαφόμαστε; Ξεκινήστε λοιπόν κάνοντας μια εκκαθάριση στο νεσεσέρ και στο ντουλάπι του μπάνιου σας.

Διαβάστε επίσης: Περιοχή των ματιών: Πώς θα την περιποιηθούμε σωστά;

Πετάξτε ό,τι είναι παλιό ή μισοάδειο, που έχει να χρησιμοποιηθεί πολύ καιρό» προτρέπει η Jamie Greenberg, μια δημοφιλής μακιγιέζ του Χόλιγουντ που έχει πελάτισσες πολλές celebrities, όπως η Gwyneth Paltrow, η Rashida Jones και η Maya Rudolph.

Αφού βάλουμε μια τάξη στα καλλυντικά μας, ανασυγκροτούμε και τη διαδικασία του μακιγιάζ, φροντίζοντας να αποφύγουμε τα σημαντικότερα λάθη.

Λάθος #1 – Δεν προετοιμάζουμε την επιδερμίδα

 

Το μακιγιάζ, όσο τέλειο και αν είναι, δεν μπορεί να καλύψει τα σημάδια της απεριποίητης ή διψασμένης επιδερμίδας. Αν, για παράδειγμα, είναι ξηρή, το μέικ απ «σπάει» και συσσωρεύεται στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες τονίζοντας ακόμη περισσότερο τα σημάδια γήρανσης. «Συνιστώ να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε καλλυντικά που θρέφουν και δίνουν λάμψη στην επιδερμίδα πριν από το μακιγιάζ. Οσο πιο καθαρή και ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο καλά στρώνει το μέικ απ, και το αποτέλεσμα φαίνεται φυσικό και αψεγάδιαστο. «Ετσι θα αποφύγετε να φορτώνετε την επιδερμίδα σας με τόνους μέικ απ, πράγμα που προσθέτει χρόνια» συμβουλεύει η Greenberg.

Tip: Πριν από το μέικ απ απλώνουμε ενυδατική κρέμα ή ένα booster λάμψης, που θα «γεμίσει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη εφαρμογή του μέικ απ.

Λάθος #2 – Εφαρμόζουμε λάθος το μέικ απ

 

Οσο η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή από την ενυδατική ή το booster, βάζουμε τη βάση μας. Είναι σημαντικό να κάνουμε το μακιγιάζ κάπου που έχει φυσικό φως, ώστε να το απλώνουμε ομοιόμορφα, αλλά και για να βλέπουμε τις πραγματικές αποχρώσεις των προϊόντων. Η Greenberg προτείνει να χρησιμοποιούμε πινέλο ή ένα νωπό σφουγγαράκι για την εφαρμογή του μέικ απ για ομοιόμορφο, λεπτό φινίρισμα. Ωστόσο, άλλοι καταξιωμένοι ειδικοί προτείνουν τα δάχτυλα, γιατί η σύνθεση ζεσταίνεται με τη θερμοκρασία των χεριών μας και απλώνεται καλύτερα. Η επιλογή είναι καθαρά προσωπικό θέμα, ανάλογα με ό,τι έχουμε συνηθίσει και ό,τι μας βολεύει.

Τip: Επιλέγουμε ένα μέικ απ με υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ανάλαφρη ενυδάτωση και βοηθά στη λείανση των ρυτίδων.

Λάθος #3 – Διατηρούμε το ίδιο στυλ μακιγιάζ

 

Κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι τα μαύρα smokey eyes που κάναμε παλιότερα δεν μας κολακεύουν όπως άλλοτε. Αντιθέτως, τονίζουν τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες. Οσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα δείχνει πιο θαμπή και κουρασμένη. Γι’ αυτό δίνουμε περισσότερη έμφαση στη δημιουργία λάμψης και στο αποτέλεσμα που μοιάζει φυσικό. Επιπλέον, «αλλάξτε το χρωματολόγιό σας και αντικαταστήστε τα έντονα χρώματα που κάνουν πιο σκληρά τα χαρακτηριστικά με πιο γήινα και ήπια» λέει χαρακτηριστικά η Greenberg. Ετσι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μαύρο κολ μολύβι ματιών με ένα καφέ ή κυπαρισσί, το φούξια ή πορτοκαλί κραγιόν με ένα nude, και το ματ μέικ απ με ένα ενυδατικό που περιποιείται ταυτόχρονα την επιδερμίδα.

Tip: Για φυσικό αποτέλεσμα με διακριτική λάμψη αναμειγνύουμε μερικές σταγόνες υγρού highlighter με το foundation. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το εφαρμόζουμε ταμποναριστά, μια σταγόνα απευθείας σε συγκεκριμένα σημεία που αντανακλάται το φως, και κυρίως στο κόκαλο των ζυγωματικών και της μύτης.

Λάθος #4 – Παραμελούμε την περιοχή των ματιών

 

Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο είναι ζητήματα που απασχολούν όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Ωστόσο, ενώ σε νεαρότερη ηλικία το κονσίλερ αρκούσε για να καμουφλάρει την περιοχή, τώρα χρειάζονται παραπάνω κινήσεις για να περιποιηθούμε αυτές τις ατέλειες και – γιατί όχι; – να τις μειώσουμε. Τα προϊόντα περιποίησης που εστιάζουμε είναι τα εξειδικευμένα serum ματιών και κρέμες με ενεργά συστατικά, όπως πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, καφεΐνη κ.ά. Ιδιαίτερη θέση στην περιποίησή μας κατέχουν τα eye patches. Εχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στο βλέμμα την πολυπόθητη λάμψη και αναζωογόνηση, ακόμη κι αν δεν έχουμε κοιμηθεί όσο πρέπει. «Τοποθετήστε τα προτού ξεκινήσετε το μακιγιάζ και αφήστε τα να δράσουν όση ώρα χτενίζεστε. Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα» λέει η 42χρονη make up artist.

Το προϊόν-κλειδί: Σύμφωνα με την Greenberg, το ψαλίδι για βλεφαρίδες είναι πολύ σημαντικό, ιδίως για τις ηλικίες άνω των 40. «Είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για να αποκτήσουμε ξεκούραστο και ζωηρό βλέμμα» συμβουλεύει.

Τα ωραία μαλλιά κάνουν τη διαφορά

 

Αποφεύγουμε τα αυστηρά στυλιζαρισμένα χτενίσματα τα οποία μας προσθέτουν χρόνια και προτιμάμε μοντέρνες κουπ που αναδεικνύουν την υφή των μαλλιών και το σχήμα του προσώπου μας. «Η κατάλληλη απόχρωση μαλλιών και μια κολακευτική κουπ φωτίζουν το πρόσωπό μας και αφαιρούν χρόνια από την εμφάνισή μας, ίσως πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι το σωστό μακιγιάζ» δηλώνει η Greenberg. Επίσης, επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης με αντιγηραντική δράση για να καταπολεμήσουμε το φριζάρισμα και την αφυδάτωση.

40something make up: Αποκτήστε το ιδανικό καθημερινό μακιγιάζ με 7 κινήσεις για άνω των 40

 

1. Εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που ξεφλουδίζουν ή έχουν ρυτίδες.

2. Βάζουμε μέικ απ, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα, χωρίς δυσχρωμίες.

3. Απλώνουμε ελάχιστες σταγόνες από ένα ενυδατικό έλαιο στο κόκαλο των ζυγωματικών, κοντά στους κροτάφους.

4. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα κρεμώδες highlighter στα ίδια σημεία, καθώς και στο κόκαλο της μύτης και στο περίγραμμα του άνω χείλους.

5. Απλώνουμε ταμποναριστά ένα κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα για να τους δώσουμε ένα φυσικό χρώμα λάμψης και υγείας.

6. Δίνουμε καμπύλη στις βλεφαρίδες μας με ένα ψαλίδι και βάζουμε μάσκαρα.

7. Τέλος, χρησιμοποιούμε ένα γκλος σε ροζ ή nude αποχρώσεις που θα ολοκληρώσει το λαμπερό αλλά φυσικό αποτέλεσμα.